Hlavní obsah

Celou vládu vystřílet, ty chcíplotino, hrozil politikovi Čech. Hrozí mu tři roky vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Až tříleté vězení hrozí muži, kterého policie podezírá, že na sociální síti vyhrožoval smrtí českému politikovi. Příspěvek obsahoval zmínky o vládě a střelbě. Na koho přesně muž hrozbou cílil, policie nezveřejnila.

Foto: Envato elements

Ilustrační foto

Článek

O případu v pátek informovala policie na Twitteru, kde rovněž zveřejnila anonymizovanou verzi zmíněného příspěvku.

Text je značně útočný a je protkán vulgarismy. Pisatel v něm mimo jiné uvedl, že adresát si i s ostatními „zaslouží šibenici a zastřelit“ nebo „celou vládu vystřílet“. „Čeká tě kulka, dočkej času jako husa klasu,“ napsal.

„Necelých 24 hodin od napsání výhrůžky na sociální síť kriminalisté z odboru extremismu a terorismu pražské policie dopadli muže, kterému sdělili podezření z TČ vyhrožování s cílem působit na úřední osobu,“ uvedli policisté.

Výhrůžky dostávají politici běžně. Vyjádřili se tak letos v lednu, kdy bývalý premiér Andrej Babiš (ANO) oznámil, že kvůli výhrůžkám nepovede kontaktní kampaň před druhým kolem prezidentských voleb.

Policie objasnila případ náboje pro Moniku Babišovou. Podezřelý je po smrti

Krimi

Babiš tehdy řekl, že dostal anonymní dopis, ve kterém mu někdo vyhrožuje smrtí v případě, že ve volbách vyhraje.

Předsedkyně Sněmovny a TOP 09 Markéta Pekarová Adamová tehdy na Twitteru napsala, že podobné zprávy jako Babiš dostává „dnes a denně“. „Stejně jako další politici,“ uvedla.

Policie pátrala po jiném anonymovi rovněž tento týden, kdy nakonec zadržela 41letého muže, který hrozil bombou na Hradě.

V Pavlově kanceláři je nastražená bomba, napsal v noci na Hrad. Skončil v poutech

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám