Hlavní obsah

V Pavlově kanceláři je nastražená bomba, napsal v noci na Hrad. Skončil v poutech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kriminalisté zadrželi 41letého muže, který v pondělí anonymně vyhrožoval prezidentu republiky bombou v kanceláři. Informoval o tom ve středu policejní mluvčí Richard Hrdina.

Zadržení muže, který zaslal písemnou výhrůžku na Pražský hrad.Video: Policie ČR

 
Článek

„Neznámý muž tvrdil, že v prezidentově kanceláři jsou na dálku odpálitelné výbušniny,“ uvedl Hrdina s tím, že anonymní e-mail přišel do schránky prezidentovy kanceláře v noci na pondělí kolem druhé hodiny ranní.

Případ si převzali kriminalisté z odboru extremismu a terorismu. Podezřelého detektivové vypátrali během několika hodin a za spolupráce s kolegy z České Lípy ho zadrželi.

„Dalším šetřením zjistili, že jednačtyřicetiletý muž má na svědomí již čtrnáct podobných výhružných e-mailů a v minulosti byl dvakrát soudně trestán za majetkovou trestnou činnost,“ doplnil mluvčí.

Policie ve středu zveřejnila záběry ze zadržení, na nichž podezřelý v poutech nastupuje do policejního auta. Zadržený muž je podezřelý z šíření poplašné zprávy. V případě prokázání viny a odsouzení může strávit za mřížemi až tři roky.

Anonym nahlásil uložení bomby v deseti pražských školách

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám