Hlavní obsah

Čekám tu na pomoc už dva dny, volal vozíčkář na policii z uvízlého auta

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberec
Aktualizováno

Bez pomoci měl zůstat dva dny muž na vozíku, který spolu s řidičem automobilu, v němž oba jeli, uvízl u Nové Vsi u Chrastavy v Libereckém kraji. Podle jeho slov řidič údajně po zapadnutí vozidla odešel pro pomoc, invalidní muž se jí ale nedočkal. Hasiči ho našli v úterý. Podle policie ale žádný druhý muž v autě nikdy nebyl.

Článek

Hasiči přijali telefonát od vozíčkáře v úterý krátce po jedenácté hodině s tím, že muž uvízl s automobilem na louce mezi libereckou Krásnou Studánkou a Novou Vsí u Chrastavy.

„Podle vozíčkáře tam byl uvězněn dva dny. Řidič vozidla údajně po zapadnutí automobilu odešel vyhledat pomoc, a na místo se již nevrátil a ani pomoc nepřivolal,“ řekl mluvčí hasičů Radek Vojík. Proč si muž nepřivolal pomoc dříve, ale hasiči neuvedli.

Podle policie v autě nikdo jiný nebyl

Podle liberecké policejní mluvčí Ludmily Knopové ale kromě vozíčkáře zřejmě nikdo jiný v autě nebyl. "Tyto informace se nezakládají na pravdě a policie v tomto směru žádné další šetření neprovádí," řekla ČTK.

Dodala, že muž policii už koncem srpna volal na tísňovou linku a tvrdil, že si chce ublížit. Našli jej v autě na křižovatce v libereckých Radčicích. Vyhrožoval smrtí, pokud mu policisté nepomůžou a on na místě zůstane. Posléze skončil na oddělení psychiatrie, kde byl načas hospitalizován.

Bez zjevných potíží

Po tísňové výzvě vyjeli na místo hasiči s lehčími automobily a speciálním pásovým vozidlem. Krátce před polednem jednotka hasičů vůz s vozíčkářem našla. „Pán byl v pořádku, ošetření záchranáři nebylo potřeba,“ doplnil Vojík s tím, že muž byl dopraven k příbuzným.

Reklama

Výběr článků

Načítám