Hlavní obsah

Bývalý zaměstnanec hrozil firmě nastraženou bombou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Až pětileté vězení hrozí muži, který v jedné firmě na Litvínovsku vyhrožoval nastraženou bombou. Po jeho dopadení se ukázalo, že jde o bývalého zaměstnance poškozené společnosti. Zda šlo o neobvyklou formu vyřizování si účtů s někdejšími nadřízenými, ale policistům neřekl.

Foto: Profimedia.cz

Policie ČR

Článek

Policisté se výhrůžkou o umístění nástražného výbušného systému začali zabývat 18. ledna.

„V podvečerních hodinách tehdy neznámá osoba zavolala na linku 112 a vyhrožovala uloženou bombou v jedné z firem na Litvínovsku. K místu se ihned sjely dvě desítky policistů a strážníků. Z budovy museli evakuovat 38 osob,“ připomněl policejní mluvčí Václav Krieger.

Společné hlídky, včetně psovoda se služebním psem, který je specialistou na vyhledávání výbušných látek, prohledaly vnitřní prostory společnosti i její bezprostřední okolí.

„Přítomnost nástražného výbušného zařízení se naštěstí nepotvrdila,“ uvedl mluvčí.

Proč to udělal, neřekl

Policisté začali okamžitě pátrat po totožnosti volajícího. „Prověřováním celého případu nasbírali informace, které je dovedly k 32letému muži. O něm zjistili, že se jedná o bývalého zaměstnance. Proč vyhrožoval bombou, ale neuvedl,“ doplnil Kriefer.

Přerušením činnosti způsobil muž poškozené firmě škodu několik desítek tisíc korun. Policisté ho nyní podezírají ze spáchání přečinu šíření poplašné zprávy.

Navíc vyšlo najevo, že muž v minulosti už obdobný čin provedl. V případě odsouzení mu proto hrozí až pět let za mřížemi.

Žák hrozil třem školám v Moravských Budějovicích bombou. Dopadli ho za pár dní

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám