Hlavní obsah

Žák hrozil třem školám v Moravských Budějovicích bombou. Dopadli ho za pár dní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moravské Budějovice

Na tři školy v Moravských Budějovicích dorazil minulý týden e-mail s výhrůžkou, že v budovách je bomba. Evakuovat se musely stovky žáků a zaměstnanců, do akce mířily desítky policistů, hasičů i strážníků. Po pár dnech však v případě pisatele zprávy spadla klec, když detektivové odhalili, že za výhrůžkami stojí sedmnáctiletý mladík, žák jedné ze škol.

Foto: Policie ČR

Budovy škol prohledávali i psovodi se psy cvičenými na hledání výbušnin

Článek

Minulý čtvrtek zažily Moravské Budějovice manévry. „Ze škol bylo evakuováno více než 900 žáků a více než stovka zaměstnanců. Následně začali policisté s prohlídkami všech budov v areálech dotčených škol za účelem zjištění, zda se v nich nenachází nějaký výbušný systém. Před čtvrtou hodinou odpoledne skončila prohlídka poslední budovy. Při kontrolách policisté v žádném z objektů nebezpečný předmět nenašli,“ popsala policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Obratem začali na případu pracovat kriminalisté, po pár dnech si došli pro podezřelého mladíka. „Výhrůžky nástražným výbušným systémem nelze nikdy podceňovat, a zejména pokud se jedná o školy,“ zdůraznil ředitel třebíčské policie Aleš Indra.

Indra upozornil, že v tomto případě si autor hrozbu vymyslel, je ale třeba si uvědomit, že odesláním výhrůžných e-mailů zkomplikoval provoz tří škol, značně znepříjemnil situaci stovkám lidí, včetně rodičů žáků, a bezdůvodně zaměstnal policisty, hasiče i záchranáře, jejichž pomoc mohla být v tu dobu potřebná někde jinde.

Případ by měl být podle policistů i varováním pro někoho, kdo by si myslel, že se při výhrůžkách ukryje v anonymním prostředí internetu.

Anonym vyhrožuje slovenským školám, že je vystřílí a srovná se zemí

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám