Hlavní obsah

Bývalý šéf Central Group čelí další obžalobě kvůli fakturám

Bývalý výkonný ředitel společnosti Central Group Aleš Novotný čelí podle České televize další, už druhé obžalobě kvůli údajnému falšování faktur. Spolu s brněnskou reklamní agenturou měli uměle snížit daňový základ firmy o 22 miliónů korun tím, že účtoval Central Group nepravdivé faktury s fiktivním plněním za marketingové nebo reklamní služby.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Uvedla to v úterý ČT, které to řekla mluvčí pražského městského soudu Martina Lhotáková.

Společnost Central Group televizi vzkázala, že s podvody nemá nic společného, není účastníkem trestního řízení a o údajném falšování faktur prý nemá žádné informace. Novotného advokát Lukáš Trojan se k tomu chce vyjádřit později.

ČT doplnila, že podle policistů se tak celková škoda nyní blíží ke 200 miliónům korun. Novotný a další tři lidé totiž už stojí před soudem kvůli zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby. V letech 2004 až 2010 podle žalobců úmyslně vkládali do účetnictví Central Group falešné faktury a připravili stát skoro o 180 miliónů korun.

Obvinění prý krátili daň z přidané hodnoty a snižovali daňový základ pro výpočet daně z příjmu. Vytvořili údajně zhruba 700 fiktivních faktur. V případě usvědčení jim v této kauze hrozí až deset let za mřížemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám