Hlavní obsah

Byt v paneláku vyhřívali svíčkami a grilem, přiotrávili se oxidem uhelnatým

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Větřní

Svérázný a zároveň krajně nebezpečný způsob, jak se popasovat s topnou sezonou, zvolili obyvatelé bytu na Českokrumlovsku. Když jim byla zima, napadlo je, že si přitopí zapálenými čajovými svíčkami a grilem na dřevěné uhlí. Vlivem hoření v prostoru bez čerstvého vzduchu ale šlo brzy o život kvůli vysoké koncentraci oxidu uhelnatého.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Záchranáři zasahovali v noci z pátku na sobotu v panelovém domě v ulici Šumavská ve Větřní na Českokrumlovsku. O případu v pondělí informoval mluvčí policie Miroslav Šupík.

V bytě bylo podle mluvčího šest lidí a kvůli chladu uvnitř hořelo několik desítek čajových svíček a gril na dřevěné uhlí.

„Při topení v uzavřených prostorech je důležité mít zajištěný přívod čerstvého vzduchu. V bytě tak vznikal ve velké koncentraci oxid uhelnatý,“ popsal mluvčí příčinu zdravotních problémů obyvatel bytu, které brzy následovaly.

Seniorky se na Novojičínsku otrávily oxidem uhelnatým

Krimi

Všech šest lidí se jedovatým plynem, který je o to zákeřnější, že není cítit, nedráždí a je bezbarvý, přiotrávilo a záchranná služba čtyři z nich odvezla do nemocnice na pozorování.

Kterého z obyvatel bytu napadlo topit čajovými svíčkami, policie neupřesnila. Kriminalisté nicméně okolnosti případu prověřují jako ublížení na zdraví z nedbalosti, za které případnému pachateli může hrozit až roční vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám