Hlavní obsah

Bylo to umění, on viděl balónky. Opilý mladík v Liberci skončil s rozbitou hlavou

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberec

Liberečtí policisté vyšetřují od víkendu incident, při kterém 25letý muž v opilosti rozbil na náměstí Dr. E. Beneše nedávno instalovanou skleněnou plastiku Sublima. Policii vysvětloval, že si plastiku spletl s balónky, do kterých chtěl ťuknout hlavou. Mladík nadýchal 1,8 promile.

Foto: Město Liberec

Plastika na náměstí v Liberci před tím, než ji poškodil opilec

Článek

Strážníky a policii přivolal na náměstí v sobotu kolem půl páté nad ránem svědek, který viděl muže ležícího v tratolišti krve.

„Pětadvacetiletý mladý muž si v podnapilosti údajně spletl skleněné bubliny s balónky, proti dílu se rozeběhl a hlavou do něj narazil. Při tomto nárazu se tři bubliny poškodily a mladík upadl na zem, kde zůstal ležet,” sdělila ve středu mluvčí policie Dagmar Sochorová.

Anonym hrozil bombou na tísňových linkách, policie dopadla 17letého mladíka

Krimi

Záchranka zraněného přepravila do nemocnice. Ještě před tím policistům nadýchal 1,83 promile alkoholu.

Policisté případ dál prošetřují, zatím neurčili jeho kvalifikaci. Škodu rovněž ještě neupřesnili.

Sublima výtvarníka Jiřího Pačinka je vytvořená z 950 kilogramů železa a 680 kilogramů modrého skla, slavnostně ji v Liberci odhalili 3. září. Na výšku má plastika asi čtyři metry a složená je ze zhruba 300 částí. Na nároží u liberecké radnice by měla plastika zůstat do konce srpna příštího roku.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám