Hlavní obsah

Bulhar v mercedesu pašoval čtyři Iráčany, dostal podmínku

Právo, pko
Břeclav

Využít větší prázdninový provoz na českých silnicích se zřejmě rozhodl padesátiletý Bulhar, který do svého mercedesu posadil čtyři Iráčany a mířil s nimi podle všeho na západ od našich hranic. Jenže plně obsazeného vozu si všimla hlídka cizinecké policie na jihomoravském hraničním přechodu v Lanžhotu.

Foto: Policie ČR

Posádka mercedesu neunikla pozornosti policistů.

Článek

„Řidič se prokázal platnými doklady své země. Zbývající čtveřice cestujících pak shodně tvrdila, že žádný platný cestovní či jiný doklad, který by je opravňoval k pobytu na území České republiky, nemá. Hlídce uvedli, že jsou státními příslušníky Iráku,“ řekl policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Celá osádka skončila v rukou policistů, Bulhar si vyslechl obvinění z trestného činu organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice, za což mu okresní soud v Břeclavi ve zrychleném řízení vyměřil podmínku a muže vyhostil. Iráčané putovali zpět na Slovensko, odkud přijeli.

„Policisté neprovádějí pouze kontroly na bývalých hraničních přechodech. I když vlna migrace je výrazně menší než v minulých letech, věnují policisté možnému ilegálnímu přesunu běženců z problémových zemí velkou pozornost. Za využití moderní techniky hlídkují v terénu a pod stálou kontrolou jsou také vlakové a autobusové spoje ze sousedních zemí,“ dodal Malášek.

Reklama

Výběr článků

Načítám