Hlavní obsah

Bude majitel domku obviněn z usmrcení zloděje? Rozhodnout má balistika

Právo, pab
Vochov

Policisté zatím z ničeho neobvinili 55letého Jana B. z Vochova na Plzeňsku, který v noci na středu zastřelil ve svém domě zloděje. Stále totiž prověřují, zda se jednalo o nutnou obranu. Podle dobře informovaného zdroje má padnout definitivní rozhodnutí až po výsledcích balistické expertízy, na které trvá státní zastupitelství.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Dům, kam se zloděj vloupal.

Článek

„V této fázi se nebudeme k případu vyjadřovat. Stále probíhají úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví s následkem smrti,“ reagovala na dotaz Práva policejní mluvčí Ivana Jelínková.

K incidentu došlo v noci na středu kolem druhé hodiny v bývalém drážním domku. Zastřelený muž, který byl v minulosti odsouzen za vraždu, měl podle všeho v úmyslu Jana B. okrást. Domek si zřejmě vytipoval náhodou, patrně kvůli tomu, že stojí na odlehlém místě mimo zastavěnou část obce.

Majitel domku na Plzeňsku zastřelil zloděje, který se k němu vloupal

Krimi

Do objektu zřejmě vnikl přes okno nebo garáž. Uvnitř ho ale překvapil majitel, který po něm jednou vypálil z legálně držené zbraně. Kulka muži provrtala hrudník. Ještě stačil vyběhnout ven, tam se ale skácel na zem. Záchranáři už ho nedokázali oživit.

Co se mezi oběma muži odehrálo před samotnou střelbou, policie zatím nezveřejnila. „Majitel domku přišel s určitou verzí, kterou musíme prověřit. Věrohodnost jeho tvrzení může potvrdit nebo vyvrátit právě balistická expertíza,“ dodal zdroj.

Muž, kterého zastřelil majitel domu při vloupání na Plzeňsku, byl propuštěný vrah

Krimi

Podle policejní mluvčí kriminalisté Jana B. po střelbě zadrželi, během středečního dopoledne ho pak po výslechu propustili.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám