Hlavní obsah

Muž, kterého zastřelil majitel domu při vloupání na Plzeňsku, byl propuštěný vrah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vochov
Aktualizováno

Sedmatřicetiletý muž, kterého v noci na středu zastřelil při vloupání ve Vochově na Plzeňsku majitel domu, byl podle zjištění Práva propuštěný vrah. V roce 2003 dostal výjimečný trest 16,5 roku za to, že brutálně ubodal důchodce kvůli penězům na drogy. Na svobodu se dostal předloni v říjnu.

Majitel domku na Plzeňsku zastřelil zlodějeVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

Drážní domek ve Vochově si muž zřejmě vytipoval náhodou. Patrně kvůli tomu, že stojí na odlehlém místě mimo zastavěnou část obce.

Zřejmě chtěl krást, ale uvnitř ho překvapil majitel, který po něm jednou vypálil z legálně držené zbraně. Kulka muže zasáhla přímo do hrudníku. Zloděj stačil ještě vyběhnout ven, tam se skácel na zem.

Majitel domku na Plzeňsku zastřelil zloděje, který se k němu vloupal

Krimi

Podle zjištění Práva byl zlodějem odsouzený vrah, kterého před lety při vynesení verdiktu soud charakterizoval jako bezcitného člověka, který nemá absolutně žádnou úctu k lidskému životu.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Pohřební služba odváží tělo zemřelého.

Starého muže, kterého tehdy usmrtil, podle obžaloby „bodal do obličeje a krku, dusil polštářem a nakonec mu přetáhl přes hlavu igelitový pytlík, který utáhl drátem“.

Důchodce tehdy zaplatil životem za svoji důvěřivost a naivitu. Tehdy dvacetiletého mladíka nechal u sebe přespat a nabídl mu jídlo.

Cizinec pobodal manželku i tchána, dostal 13 let

Krimi

„Potřeboval jsem drogy, ale neměl na ně peníze. Všiml jsem si, že důchodce má v kapse tepláků obálku s penězi. Chtěl jsem mu obálku během spánku vytáhnout, ale on se vzbudil a začal křičet. Zatlačil jsem ho do polštáře a začal bodat,“ vypověděl útočník před soudem.

Znalci tehdy upozornili na to, že vzhledem ke struktuře osobnosti je schopen brutální čin zopakovat.

Policie posuzuje nutnou obranu

Jednání zloděje z noci na středu policisté posuzují jako podezření na přečin porušování domovní svobody.

Vyšetřují však také majitele domu. Krajská policejní mluvčí Pavla Burešová Právu sdělila, že ho kriminalisté po střelbě zadrželi, v dopoledních hodinách byl ale po výslechu propuštěn na svobodu. „Nadále ale probíhají úkony trestního řízení pro podezření z těžkého ublížení na zdraví s následkem smrti,“ doplnila Burešová.

Policisté podle ní prověřují, zda došlo ke spáchání trestného činu, a rovněž posuzují okolnosti a podmínky nutné obrany.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Dům, kam se zloděj vloupal.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám