Hlavní obsah

Kamarád leží zbitý v bahně, hlásil muž v Pardubicích. Nakonec ho obvinili z pokusu o vraždu

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pardubice

Až osmnáctileté vězení hrozí 61letému muži z Pardubic, kterého policie obvinila z pokusu o vraždu jeho 52letého známého. Muži měli podle výpovědi podezřelého mezi sebou konflikt, který skončil vážným zraněním staršího z nich, musel s ním na operační sál. Policie navrhla státnímu zastupitelství, aby požádalo soud o vzetí obviněného do vazby.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Na tísňovou linku se v sobotu ve 14:30 ozval 61letý muž, našel prý v Pardubicích kamaráda, jak leží zmlácený a zraněný v blátě. Podle jeho slov sice dýchal a hýbal se, ale potřeboval lékaře.

Policejní hlídka na místě našla zraněného 52letého muže a po první pomoci ho předala zdravotnické záchrance.

„Napadený byl ohrožen na životě, utrpěl vážné poranění hlavy, které si vyžádalo operativní zákrok lékařů,” informovala v úterý o případu mluvčí policie Eva Maturová.

Ubila matku sekerou, dostala 15 let

Krimi

Při vyšetřování vyšlo najevo, že oznamovatel je také v případu podezřelým. „K napadení se částečně přiznal,” sdělila mluvčí s tím, že útoku podle jeho výpovědi předcházel vzájemný konflikt.

Kriminalisté muže zadrželi a obvinili z pokusu o vraždu, za což mu před soudem hrozí až 18 let vězení. Soud bude v úterý rozhodovat o návrhu policie a žalobců, aby soud podezřelého poslal do vazby.

Byla jsem jeho boxovací pytel, řekla soudu žena obžalovaná z probodnutí manžela. Dostala čtyři roky

Krimi

Obviněný měl podle mluvčí již v minulosti řadu problémů se zákonem. „Má bohatou trestní minulost, v rejstříku nechybí výčet majetkové ani násilné trestné činnosti. Je to nejzávažnější případ, který se v Pardubickém kraji letos stal. Vzhledem k počáteční fázi vyšetřování nebudeme poskytovat bližší informace,” dodala Maturová.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám