Hlavní obsah

Soka v lásce střelil do břicha při procházce se synem, hrozí mu 18 let

Novinky, bad
Praha

Střelbou mezi soky v lásce se začal ve čtvrtek zabývat Krajský soud v Praze. Dvaatřicetiletý Michal Krákora čelí obžalobě z pokusu o vraždu svého vrstevníka, kterého měl střelit do břicha. Krákora se k činu přiznal, odmítl ale, že by chtěl muže zabít, šlo prý o náhodu. Krákora se přiznal i k držení asi šedesáti gramů pervitinu, který měl v kapse kočárku svého syna. Krákorovi hrozí až 18leté vězení.

BEZ KOMENTÁŘE: Michal Krákora odchází z jednání v doprovodu eskortyVideo: Novinky

 
Článek

„V tom smyslu, že bych ho chtěl zabít, se určitě cejtím nevinnej,“ prohlásil na začátek výpovědi Krákora. „Neshoduju se se státním zástupcem, že bych byl srozuměn s tím, že poškozenému můžu způsobit smrt,“ dodal. Podle obžalovaného šlo víceméně o náhodný výstřel.

Krákora, který bydlí v Českých Budějovicích, byl v listopadu loňského roku v Příbrami na procházce se svým synem, který tam žije se svou matkou a Krákorovou partnerkou. Na procházce se ale potkal se zhruba stejně starým mužem, se kterým mu tehdy byla jeho partnerka nevěrná. A oba muži se pohádali. „Bylo evidentní, že se (poškozený) se mnou chce poprat,“ řekl Krákora. Muž prý na něj řval a říkal, ať syna odveze partnerce. „Udělal první krok, druhej krok, začal na mě řvát. Já na něj řval, ať mě nechá bejt, jestli mu nestačí, že mi š***á starou,“ popisoval Krákora.

Střelba na ulici v Příbrami. Zraněný muž, podezřelého hledá policie

Krimi

Pak si všiml, že má jeho sok něco v ruce. Časem mu došlo, že to byly asi klíče, ale v tu chvíli prý zpanikařil. Vytáhl svou nelegálně drženou pistoli typu Browning ráže 6.35mm. „Namířil jsem mimo něj a jen to cvaklo. Určitě jsem do něj nechtěl střílet,“ prohlásil Krákora. Zbraň podle něj byla stará a rezavá, ani prý nevěděl, že by z ní šlo střílet. Chtěl poškozeného prý jen postrašit. „To se ale nepovedlo, byl víc nas***anej, než předtím,“ pokračoval obžalovaný.

Pistoli chtěl prý pak natáhnout, ale jak byla stará, tak to šlo ztuha a on si ji musel zapřít o břicho. „Jak jsem ji chtěl natahovat, v tu chvíli to nějak vystřelilo. Určitě jsem do něj nechtěl střílet,“ tvrdí Krákora.

Policejní zásahovka zadržela podezřelého ze střelby v Příbrami

Krimi

Muže kulka trefila do levého bedra za pobřišnicí. Zatímco Krákora se synem z místa činu odešel a odjel domů do Českých Budějovic, svědci muži zavolali rychlou pomoc, která mu zachránila život. Krákora tvrdí, že zbraň nepovažoval za funkční a nosil ji s sebou „víceméně proto, aby vyvolal respekt“.

Krákora je také obžalovaný i z přechovávání drog, konkrétně zhruba 60 g pervitinu, který mimo jiné uchovával i v kapse kočárku, ve kterém vozil svého syna.

Mladík byl v minulosti už jednou za střelbu na veřejnosti odsouzen k osmiměsíční podmínce, když párkrát vystřelil z flobertky do dveří, rovněž prý proto, že chtěl dotyčného jen vystrašit.

Střelci z Příbrami hrozí 10 let, policie už ho obvinila

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám