Hlavní obsah

Brutální vražda prahem potrestána 18 lety

Novinky, Petr Pokorný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Osmadvacetiletý Stanislav Krátký, který umlátil letos v lednu v Blatné dřevěným prahem svého spícího známého, má příštích osmnáct let strávit ve vězení se zvýšenou ostrahou. Rozhodl o tom ve středu senát Krajského soudu v Českých Budějovicích.

Foto: Leona Brázdilová

Saunér Wellness Horal Jiří Malina se ve světové konkurenci neztratil.

Článek

Soud se přiklonil k výjimečnému trestu, protože mu neuvěřil, že Krátký vraždil pod vlivem pervitinu a nevěděl, co činí.

"Spáchaný trestný čin je vysoce společensky nebezpečný a možnost nápravy pachatele je nízká," řekla dnes předsedkyně senátu Vladimíra Hájková.

Obžalovaný se k činu přiznal. Známého, který jej pozval na návštěvu, ubil několika ranami prahem mířenými na spánek oběti. "Atak musel být vedený takovou silou a s takovou intenzitou, že poškozený neměl sebemenší možnost se bránit," uvedla Hájková.

Vraždil, aby jezdil taxíkem

Krátký z bytu odnesl bundu, mobil, videokameru, videorekordér a platební kartu, ze které vybral několik tisíc korun. "Obžalovaný svým činem zmařil hodnotný lidský život. Proč? Aby se obohatil, aby jezdil taxíkem, aby si koupil několik párů bot...Nevím, co ještě dodat...," odmlčela se v závěrečné fázi odůvodnění rozsudku předsedkyně senátu.

Krátký se po poradě se svým advokátem k rozsudku nevyjádřil a stejně jako státní zástupce si ponechal zákonnou lhůtu pro podání odvolání.

Související témata:

Související články

Utloukl jsem ho prahem, přiznal obžalovaný

Před senátem Krajského soudu v Českých Budějovicích v úterý usedl osmadvacetiletý Stanislav Krátký, který je obžalovaný z lednové brutální loupežné vraždy...

Výběr článků

Načítám