Hlavní obsah

Brutální rvačku cizinců v centru Prahy zachytila kamera. Dva mladíci byli těžce zraněni

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Až desetileté vězení hrozí za těžké ublížení na zdraví dvěma 21letým mladíkům, které policie obvinila z brutálního napadení během potyčky v polovině června před barem v centru Prahy. Oba své oběti napadli mimořádnou silou, navíc zákeřně, u jednoho ze zraněných hrozí doživotní následky. Incident zachytila bezpečnostní kamera.

Rvačka cizinců v centru PrahyVideo: Novinky

 
Článek

O případu ve čtvrtek informovala mluvčí policie Eva Kropáčová. „V polovině června před barem na Jungmannově náměstí v pozdních nočních hodinách došlo ke konfliktu a slovní rozepři mezi dvěma skupinami cizinců. Konflikt však vygradoval až k fyzické potyčce, při níž jeden z aktérů udeřil sedmnáctiletého mladíka do hlavy, a to v okamžiku, když k němu byl poškozený otočen zády,“ popsala mluvčí.

Napadený podle mluvčí bezvládně upadl na zem, kde se znovu udeřil hlavou o kamennou dlažbu. „Pomohli mu kamarádi, kteří jej zvedli ze země. Mladík se po chvíli probral z bezvědomí, nicméně si jeho zranění na hlavě vyžádala několikatýdenní léčbu,“ zmínila Kropáčová.

Několik minut nato násilí pokračovalo. „Jeden z aktérů udeřil dalšího mladíka do hlavy, až upadl na zem, kde do něj ještě několik lidí kopalo. Kamarádi, kteří se jej snažili bránit, byli taktéž napadeni pěstmi do obličeje. Jeden ze sedmnáctiletých mladíků dostal tak velkou ránu, že upadl celou vahou na zem, kde se taktéž udeřil do hlavy a upadl do bezvědomí,“ sdělila mluvčí.

Brutální šikana mezi dětmi na Děčínsku. Po sítích se šíří šokující video

Krimi

Zmíněný napadený mladík měl po pádu na zem prasklou lebku, došlo u něj k vnitřnímu krvácení a hrozil mu otok mozku. Útok přežil díky rychlému zásahu záchranné služby a operaci mozku v nemocnici.

„Do současné chvíle je stále v rukou lékařů a hrozí, že bude mít trvalé následky,“ řekla Kropáčová.

Vyšetřovatelé oba útočníky zadrželi a obvinili je z těžkého ublížení na zdraví a výtržnictví, za což jim hrozí až desetileté vězení.

Národnost cizinců policie neuvedla, Kropáčová pouze zmínila, že mají v Česku dlouhodobý pobyt. Vyšetřovatelé rovněž neupřesnili, co mělo být příčinou rvačky.

Foto: Policie ČR

Vážná zranění mladistvých

Ženu srazil v Praze do kolejiště metra, brutální zákeřnost zachytila kamera

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám