Hlavní obsah

Brutálně ubodal těhotnou na Karlovarsku. Od vysokého trestu ho „zachránily“ drogy

• Aktualizováno

Původně byl Pavel Šugár obviněn z vraždy, protože 29leté těhotné ženě zasadil desítky ran kuchyňským nožem. Nakonec byl ale brutální čin, jenž se stal loni v Nejdku na Karlovarsku, překvalifikován na opilství. Útočník, který se ve středu začal zpovídat před Krajským soudem v Plzni, totiž podle znaleckých posudků nebyl kvůli dlouhodobému užívání drog při smyslech.

Pavel Šugár u souduVideo: Klára Mrázová, Právo

 
Článek

Šugár byl závislý na pervitinu. Podle obžaloby se měl dostat do stavu, kdy mu zcela vymizely rozpoznávací a ovládací schopnosti. Tragédie se odehrála 13. srpna minulého roku.

Tehdy se 28letý Šugár v bytě pohádal s těhotnou ženou z Karviné, která tam byla na návštěvě. Pak vzal kuchyňský nůž a bodal. Dotyčné způsobil desítky ran na hlavě, trupu a dolních končetinách.

Žena se snažila brutálnímu útoku bránit. „Poškozená, která se nacházela ve čtrnáctém týdnu těhotenství, utrpěla vnitřní a zevní krevní ztráty, v jejichž důsledku zemřela,“ stojí ve spisu.

Šugár, jenž byl v roce 2021 odsouzen za napadení nožem, svou vinu odmítl. Vypověděl, že osudný den přišel domů, vykoupal se, pak si pořídil u známé pervitin a vrátil se domů. Poté zamířil za 29letou těhotnou ženou, podle svých slov spolu měli intimní vztah.

Foto: Klára Mrázová, Právo

Pavel Šugár u soudu

„Šli jsme spolu ven. Ona dostala chuť na sex a zeptala se, jestli nepůjdeme k nám. Mluvila divné věci, byla hodně zfetovaná,“ řekl s tím, že poškozená údajně brala pravidelně pervitin.

Obžalovaný dále uvedl, že v bytě na něj žena vyběhla s nožem. „Měla stažené kalhoty, vyhrnuté tričko. Nejdřív šla na mě, pak se začala bodat. Chytil jsem ji, bojovali jsme a upadla na zem. Vytrhl jsem jí nůž z ruky. Ona křičela, že je ďábel a přišla z pekla,“ pokračoval.

Sdělil, že dostal strach a v šoku vyskočil z okna. Běžel na policejní služebnu. „Pak jsem se vrátil, ona tam ležela. Nečekal jsem, že už není. Policisti mě potom zadrželi,“ popsal Šugár.

Během soudního jednání popřel, že by na něj měl pervitin vliv. „Choval jsem se normálně,“ doplnil. Odmítl také to, že by ženě způsobil desítky bodných ran. „Nebodal jsem, protože ten nůž ani nebyl můj,“ podotkl.

Pavel Šugár měl loni v Nejdku na Karlovarsku ubodat 29letou těhotnou ženu.Video: PČR

Policejní mluvčí Jakub Kopřiva konstatoval, že muž z bytu odešel a nechal oběť ležet na zemi, aniž by se zajímal o její zdravotní stav. „A to i přesto, že byla evidentně v ohrožení života,“ dodal.

Šugár pak odešel na policejní služebnu, kde tvrdil, že ho těhotná nožem ohrožovala. Kriminalisté následně muže zadrželi a obvinili z vraždy, za což mu hrozil až osmnáctiletý trest. Před tím ho „zachránily“ už zmíněné drogy.

Za opilství je sazba o osm let nižší. Státní zástupce pro něj navrhuje osmiletý trest a zařazení do věznice se zvýšenou ostrahou.

Pobodanou ženu nechal umírat v bytě. Policie obvinila muže z vraždy na Karlovarsku

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám