Hlavní obsah

Boxer napadl hosta erotického klubu a roztrhl mu játra. Soud mu potvrdil podmínku

Plzeň

Krajský soud v Plzni v odvolacím jednání potvrdil podmíněný trest pro profesionálního boxera Václava Pejsara za napadení hosta erotického klubu, kterému údery do břicha roztrhl játra. Zraněný přežil díky rychlému zákroku lékařů. Pejsar má v rámci trestu rovněž docházet k psychologovi kvůli programu na zvládání krizových situací. Verdikt je pravomocný, lze pouze podat dovolání k Nejvyššímu soudu.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Obžalovaný Pejsar (v bílé košili) u soudu (18. listopadu 2020)

Článek

„Zamítli jsme odvolání jak obžalovaného, tak i státního zástupce proti rozsudku Okresního soudu Plzeň-město,” řekla v pondělí Právu mluvčí krajského soudu Jana Durná. Okresní soud Pejsara dříve uznal vinným z těžkého ublížení na zdraví a výtržnictví.

Součástí rozsudku je i pětiletý zákaz práce jako ostraha osob a majetku a dále povinnost se podrobit psychologickému programu na zvládání krizových situací.

Šampion v boxu dostal podmínku za těžké zranění hosta v erotickém klubu v Plzni

Krimi

Obvinění dvojnásobného českého šampiona v boxu souvisí s předloňským incidentem v erotickém klubu Pamela v Plzni, kde tehdy vypomáhal jako vyhazovač. Společně se svým kolegou Jindřichem Burianem se dostali do konfliktu se dvěma Ukrajinci, které následně vyvedli z podniku. Při tom cizince údajně bezdůvodně fyzicky napadli.

Pejsar měl podle obžaloby jednomu z nich způsobit vážná zranění. „Poté, co si Ukrajinci dali na baru pivo a chtěli jít do patra za účelem sexu, jim obžalovaný Pejsar řekl, že v Pamele být nemohou. Poté jednoho z nich chytil za paži, aby ho vyvedl ven. Přitom ho opakovaně udeřil pěstí do břicha,“ uvedl státní zástupce Michal Klíma.

Obžalovaný Pejsar (v bílé košili) u soudu (záběry z 18.listopadu 2020)Video: Patrik Biskup, Právo

Napadený cizinec skončil v nemocnici s natrženými játry. Druhého Ukrajince pak podle Klímy Burian několikrát praštil do obličeje, žádné fatální zranění mu však nezpůsobil. Státní zástupce ho proto vinil pouze z ublížení na zdraví a výtržnictví.

Motiv obou obžalovaných byl podle Klímy jednoduchý. „Chtěli si beztrestně ‚bouchnout‘. Spoléhali na to, že se jedná o Ukrajince, kteří si takřka jistě nebudou stěžovat,“ prohlásil státní zástupce s tím, že těžce zraněný Ukrajinec přežil jen díky včasné lékařské pomoci a souhře šťastných náhod.

Boxerský šampion půjde za těžké zranění hosta v erotickém klubu znovu před soud

Krimi

Burian se přiznal a uzavřel se žalobcem dohodu o vině a trestu. Soud ji schválil a uložil mu osm měsíců vězení s podmíněným odkladem na 15 měsíců.

Pejsar dohodu odmítl, nesouhlasil s tím, jak je skutek popsán v obžalobě. U soudu odmítl vypovídat. Právu už dříve řekl, že se snaží vyhýbat jakýmkoliv konfliktům.

„Jsem především sportovec. Nemám zapotřebí si honit ego tím, že budu někoho jen tak tlouct. Bohužel někdy přijde situace, že se dostanete do šlamastyky, ani nevíte pořádně jak,“ dodal pro Právo boxer.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám