Hlavní obsah

Blesková krádež skončila ve Frýdku-Místku rychlým nasazením pout

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frýdek-Místek

Blesková krádež a potom velmi rychlé dopadení a vrácení peněz. Takový scénář měla schůzka mezi mužem, který chtěl koupit na inzerát elektrickou koloběžku, a podvodníkem, který mu peníze vzal ve Frýdku-Místku.

Z kořisti se zloděj dlouho neradoval.Video: Policie ČR

 
Článek

Jak ve středu sdělila policejní mluvčí Eva Michalíková, všechno začalo inzerátem, ve kterém nabízel podvodník elektrickou koloběžku za 16 tisíc korun. Jakmile se muži o víkendu potkali, prodávající se snažil hned ujistit, že kupující má u sebe peníze.

„Muž řekl, že o elektrokoloběžku má opravdu zájem, a z kapsy vyndal finanční hotovost. Nestačil ani zareagovat, jakou rychlostí se jich neznámý muž zmocnil,“ uvedla mluvčí.

Zloděj utekl a okradený muž ihned zalamoval policii. Ti během krátké doby začali pátrat v okolí a pozornosti jim neunikl muž, který je známým recidivistou.

„Následně se spojili s poškozeným, který potvrdil, že právě tento muž mu odcizil peníze. Podezřelý byl zadržen a při prohlídce také byly peníze nalezeny. Díky rychlé a dobré práci policistů byly již peníze vráceny zpět do rukou poškozeného,“ dodala mluvčí s tím, že zloděj má v rejstříku už deset záznamů.

Foto: Policie ČR

Krátce po činu byl zloděj zadržen, peníze byly vráceny okradenému majiteli.

Šéf pražského oddělení kyberkriminality: On-line podvodů před Vánocemi přibude

Vánoce

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám