Hlavní obsah

Bil tyčí provozního pizzerie v Praze a sebral hotovost. Pátrá se po muži s dlouhými kroky z videa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Svázaného zaměstnance, kterého několikrát udeřil železnou tyčí do hlavy, za sebou nechal neznámý lupič v pizzerii v Praze 6. Z místa utekl s více než 350 tisíci korun. Incident se stal již loni v říjnu, pachatele se ale policii dosud nepodařilo dopadnout. Podezřelého při chůzi zachytila bezpečnostní kamera.

Podezřelý z brutální loupeže v Praze. Policie pátrá po muži s dlouhými kroky.Video: Policie ČR

 
Článek

O pátrání ve středu informoval mluvčí policie Richard Hrdina s tím, že maskovaný muž 16. října krátce po 8. hodině vtrhl do pizzerie v ulici Jugoslávských partyzánů.

„Velmi agresivně napadl provozního a několikrát ho udeřil železnou tyčí do hlavy,“ uvedl mluvčí.

Napadený se podle policie útočníkovi vzepřel a následovala rvačka, při níž lupič přiložil provoznímu restaurace ke krku nůž se slovy „nedělej blbosti, mám ženu a děti a potřebuju prachy“.

Senior v Aši si zachránil život předstíranou smrtí. Za co? divil se u soudu lupič, když dostal 16,5 roku

Krimi

Zaměstnance pizzerie, který se pak přestal bránit, muž svázal izolační páskou a sebral mu mobilní telefon i klíče od trezoru, ze kterého ukradl 350 tisíc korun v hotovosti.

„Ihned poté z místa utekl tak rychle, že si zapomněl vzít s sebou svoji černou ledvinku přes rameno, se kterou původně přišel loupit,“ zmínil Hrdina.

Ačkoliv lupič po sobě nechal na místě řadu stop a policie ho objevila i na záznamech bezpečnostních kamer, dosud se ho nepodařilo dopadnout, proto se kriminalisté nyní obrátili na veřejnost s prosbou o pomoc s pátráním po jeho totožnosti.

Na záznamech je vidět muž s černou čepicí na hlavě a zimní maskou či šálou přes ústa. Na zádech nesl batoh a měl také černé rukavice. Výrazným prvkem byla jeho chůze, kdy dělal poměrně dlouhé kroky, za čímž ale mohl být i spěch při útěku z místa činu.

„Pokud muže na záznamu poznáváte nebo máte jakékoliv informace, které by vedly k jeho dopadení, volejte prosím linku 158,“ dodal mluvčí.

Foto: Policie ČR

Muž podezřelý z brutální loupeže v Praze

Muž ve Vyškově bažil po dalších sexuálních hrátkách s nezletilou, přišla i s ozbrojenými vyděrači

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám