Hlavní obsah

Muž ve Vyškově bažil po dalších sexuálních hrátkách s nezletilou, přišla i s ozbrojenými vyděrači

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Plán, jak se snadno dostat k penězům potřebným na drogy, se zrodil v hlavách čtyřech mužů a jedné nezletilé dívky. Ta měla svého „kunčofta“, který penězi oceňoval její svolnost k různým sexuálním praktikám, a pětice dostala nápad vytěžit z toho víc. Když se dívka za mužem vydala do Vyškova na další dostaveníčko, doprovodili ji i její kumpáni s nožem a maketou pistole.

Muži se u soudu bránili, že poškozenému jen chtěli dát lekci kvůli tomu, že si platil nezletilou společniciVideo: Petr Kozelka, Novinky

 
Článek

Zatímco dívka šla do mužova bytu, dva lupiči čekali v autě před domem a další dva vyzbrojení nožem a maketou zbraně číhali za dveřmi na okamžik, kdy je dívka vpustí dovnitř. Zaskočeného sexuchtivého muže přímo v jeho bytě obrali o 40 tisíc korun, přičemž mu hrozili zbraněmi. Ale to jim nestačilo, dalších 50 tisíc pak dvojice loupežníků po muži požadovala při vydírání v dalších dnech.

Senát brněnského krajského soudu v čele s Hanou Kurfiřtovou takové jednání přísně trestal. Nezletilá dívka, které bylo v době činu 17 let, dostala dvouletý trest podmíněně odložený na dva roky. Jiří Kukan, který byl ozbrojen maketou zbraně, dostal sedm a půl roku, Michal Pompa, šermující nožem, si vyslechl trest sedmi let vězení. Další dva členové skupiny, kteří čekali v autě, Tomáš Sliwka a Ladislav Zifčák, dostali po pěti letech vězení.

Tresty dostali členové bandy za loupež a dva z mužů také za vydírání a porušování domovní svobody.

Muž se těšil na sex v Brně. Místo toho z něj chtěli hromotluci vymlátit peníze

Krimi

„V této skupině pěti lidí došlo k domluvě, která pramenila z nezřízeného života slečny mladistvé, která měla svého sexuálního klienta ochotného jí platit za sexuální služby. Skupina neměla příjem, ale peníze potřebovala na drogy, zejména na pervitin, tak se této situace chopila,“ prohlásila v odůvodnění verdiktu soudkyně Kurfiřtová.

„Všichni jeli z Olomouce, kde žili, do Vyškova, kde došlo k tomu jednání. Všichni věděli, s jakým cílem tam jedou. Slečna mladistvá se s poškozeným už dvakrát předtím sešla a za rozličné praktiky obdržela finanční prostředky. I na ten den měla domluveno, že opět peníze dostane,“ popsala soudkyně.

Obhajobě, že chtěli poškozeného jen srovnat do latě, soud absolutně neuvěřil
Hana Kurfiřtová, soudkyně

Dvojice nejaktivnějších lupičů se pokoušela hájit tvrzením, že byli jen pobouřeni chováním poškozeného, který si platil za sex s nezletilou. „Jejich obhajobě, že chtěli poškozeného jen srovnat do latě, protože se sexuálně nevhodně choval k mladistvé, soud absolutně neuvěřil,“ konstatovala Kurfiřtová.

Na policii šel až po dalších výhrůžkách

Pokud by se přitom loupežníci spokojili s penězi, které z překvapeného muže dostali hned v jeho bytě, zřejmě by jim to prošlo. Muž se totiž obrátil na policii až poté, co mu začali vyhrožovat, že buď jim dá další peníze, nebo zveřejní jeho aktivity s nezletilou. Zřejmě totiž tušil, že jeho placení nezletilé dívce za sex není legální, ostatně už za to byl vyškovským soudem i potrestán.

V krátké době jde o druhý případ, kdy žena vystupovala v roli pomyslné volavky. Smluvené rande za pět tisíc korun skončilo v Brně pro inženýra místo v posteli na špatně osvětlené silnici u místního nákupního centra. Před lupiči ho spasil jen útěk do nedaleké prodejny sportovních potřeb.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám