Hlavní obsah

Bijec policistů dopaden, jeho syn uniká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

FRÝDLANT

Policii se podařilo zatknout čtyřiačtyřicetiletého Ladislava Davida, který v neděli v noci se svou manželkou a synem brutálně zbil dvoučlennou policejní hlídku v Hejnicích na Frýdlantsku. Jeho dvaadvacetiletý syn stejného jména se stále ukrývá, po dopadení ho totiž čeká vězení za jiný skutek.

Foto: Archiv pořadatele

Logo festivalu

Článek

"Staršího z mužů policie dopadla v úterý odpoledne v jeho bydlišti v Raspenavě, nekladl odpor," řekla dnes mluvčí liberecké policie Vlasta Suchánková. Za útok na veřejného činitele mu hrozí pět let vězení stejně jako jeho manželce a synovi. Policejní rada podal návrh na jeho vzetí do vazby.

Pátrání po synovi pokračuje

Dvoučlenná hlídka zastavila rodinu Davidů ve Fordu Escort při běžné dopravní kontrole v neděli v noci. Policisté objevili ve voze Davida mladšího, na kterého Okresní soud v Liberci vydal příkaz k dodání do výkonu trestu pro trestný čin úmyslného ublížení na zdraví. Než ho ale policisté stačili zadržet, začali manželé syna bránit. Policisty podle Suchánkové kopali a bili především do hlavy.

Ženu se podařilo zatknout na místě, oba útočníci utekli. Napadení policisté utrpěli mj. otřes mozku a zlomeninu nosu a zůstávají v pracovní neschopnosti. Velitel obvodního oddělení své podřízené hájí a tvrdí, že při zásahu nijak nepochybili. Jednali podle něj dostatečně razantně i pozorně, jeden z nich se navíc snažil přivolat posily.

Po zatčení otce pokračuje celostátní pátrání po dvaadvacetiletém mladíkovi. Suchánková upozornila, že se může pohybovat v romské komunitě po celé České republice.

Reklama

Související články

Manželé se synem zbili policejní hlídku

Tříčlenná rodina brutálně napadla v neděli časně ráno dva policisty, kteří manžele se synem zastavili při dopravní kontrole v Hejnicích na Frýdlantsku. Zatímco...

Výběr článků

Načítám