Hlavní obsah

Manželé se synem zbili policejní hlídku

Právo, Barbora Silná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LIBEREC

Tříčlenná rodina brutálně napadla v neděli časně ráno dva policisty, kteří manžele se synem zastavili při dopravní kontrole v Hejnicích na Frýdlantsku. Zatímco policisté 40letou ženu zadrželi na místě, oba muži (44, 22) utekli a nyní se skrývají.

Foto: Honza Ježdík

Ivo Kašpar (vpravo) s Cenou Mezinárodního hudebního festivalu F.L.Věka a umělecký ředitel festivalu Pavel Svoboda

Článek

Dvoučlenná hlídka zkušených policistů se dostala do potyčky s rodinou ve chvíli, kdy zjistila, že v kontrolovaném voze Ford Escort sedí mladý muž, který se vyhýbá výkonu trestu.

"Když jeden z policistů podle zákona mladého muže zadržel, matka s otcem se na ně vrhli a začali je kopat a bít pěstí do obličeje. Po chvíli se k nim přidal i jejich syn," popsala událost liberecká policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

Policisté se léčí doma

Napadení muži zákona utrpěli poranění v obličeji a museli být převezeni rychlou záchrannou službou do frýdlantské nemocnice. Lékaři je propustili do domácího léčení a jsou v pracovní neschopnosti.

"Oba mají poškrábaný obličej a bolesti hlavy. Jeden z kolegů má přeražený nos, pohmožděniny a druhý zase několik uvolněných zubů. S tak brutálním napadením jsme se tu ještě nesetkali," svěřil se velitel obvodního oddělení policie v Hejnicích Karel Kopecký. 

Policejní rada obvinil ženu z útoku na veřejného činitele, což po dopadení čeká i jejího manžela a syna, který navíc bude předán do věznice.

Útoků na policisty přibývá

Obyvatelé Hejnic útok odsoudili. "Lidé se na tento případ dívají naprosto negativně a čekají, jak se k tomu státní orgány postaví, když byli napadeni policisté v noci při výkonu povolání. Pořád se mluví o tom, jak jsou Romové diskriminováni, ale proč se také nikde neobjevilo, že to byla romská rodina, která takhle zaútočila," řekl starosta Hejnic Stanislav Smutný (nez.) a dodal, že agresivní rodina nebyla přímo z Hejnic ale z nedaleké Raspenavy.

Od začátku listopadu se na Frýdlantsku odehrál už třetí případ napadení policistů ze strany občanů. Od začátku roku pak zaútočili na Liberecku pachatelé na muže zákona už sedmnáctkrát. Počet případů přitom rok od roku stoupá.

Výběr článků

Načítám