Hlavní obsah

Bezdomovec upadl v opilosti do bezvědomí a omrzly mu nohy

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Omrzliny druhé stupně si ve dvacetistupňových mrazech přivodil v pátek brzy ráno bezdomovec, který se natolik opil, že upadl v Pražské ulici v Chebu na autobusové zastávce do bezvědomí.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Posádka záchranné služby vyjela v pátek v 5.35 hodin k muži v bezvědomí, který ležel na autobusové zastávce v Pražské ulici v Chebu,“ popisovala mluvčí karlovarské krajské záchranky Barbora Silná, podle které pomoc přivolali náhodní svědci.

„Záchranáři silně podchlazeného muže převezli na chirurgickou ambulanci chebské nemocnice,“ pokračovala mluvčí s tím, že pacientovi chirurgové v chebské nemocnici ošetřili omrzliny druhého stupně na dolních končetinách.

„Především nám ale laboratorní výsledky potvrdily, že měl pacient v krvi 4,2 promile alkoholu, což je život ohrožující dávka,“ konstatoval lékař chebské chirurgie Karel Tyrpekl, který v této souvislosti varoval před požíváním alkoholu v těchto klimatických podmínkách. „Alkohol v tomto mrazu je velmi zrádný a nebezpečný,“ shrnul chirurg.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám