Hlavní obsah

Belgičtí fanoušci řádili v ulicích Plzně, jeden hodil světlici na policejního koně

Novinky, jap

Více než tisícovka fanoušků belgického fotbalového klubu Royal Antverpy pochodovala ve čtvrtek v podvečer Plzní. Fanoušci opakovaně používali pyrotechniku, jeden z nich pak hodil světlici na policejního koně.

BEZ KOMENTÁŘE: Plzní pochodovali belgičtí fotbaloví fanoušciVideo: Novinky

 
Článek

Belgičtí fanoušci vyrazili na plzeňský fotbalový stadion, kde se hrála odveta 3. předkola Evropské ligy, společně pochodem z náměstí Republiky. Už v přilehlé Dřevěné ulici ale začali hromadně odpalovat pyrotechniku, především pak světlice a dýmovnice.

„Policisté budou vyhodnocovat pořízené videozáznamy, na jejichž základě budeme ztotožňovat jednotlivé fanoušky,“ uvedla policejní mluvčí Ivana Jelínková.

Pyrotechniku pak fanoušci odpalovali také cestou na stadion. I přes přísné bezpečnostní opatření a kontroly před vstupem se Belgičanům podařilo pronést na stadion množství další pyrotechniky. Některou z nich házeli ze stadionu po policistech stojících venku, další pak odpálili na tribunách.

Při čekání před stadionem jeden ze zahraničních fanoušků odpálil světlici, kterou pak hodil na policejního koně. Ještě se stihl pokusit o útěk, poté ale skončil v poutech. Policisté pak i za využití pořádkové a zásahové jednotky vytlačili zbytek fanoušků zpátky ke stadionu. Zadržený Belgičan, podezřelý z trestného činu výtržnictví, putoval na policejní služebnu.

Reklama

Výběr článků

Načítám