Hlavní obsah

Bankéřka vybílila důchodci účet, pak mu ho zrušila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Loni v červnu navštívil 69letý Petr M. pobočku České spořitelny v Sušici, aby zjistil, jestli už mu na konto dorazila očekávaná platba od pojišťovny, protože nemá internetové bankovnictví.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační snímek

Článek

Když se dozvěděl, že ještě žádné peníze nepřišly, odešel.

Asi za týden mu přišel poštou z banky dopis, ve kterém se dočetl, že jeho účet, kde měl v té době více než dvě stě tisíc korun, je zrušen.

Později se ukázalo, že v tom měla prsty jedna z pracovnic pobočky, která důchodcův účet nejprve vybílila a pak ho jeho jménem vymazala ze světa.

Byl to prostě absolutní zkrat
obviněná

Šestačtyřicetiletou bankéřku nyní čeká soud. „Podali jsme obžalobu pro trestné činy padělání platebního prostředku a krádeže,“ potvrdila v úterý Právu šéfka klatovského státního zastupitelství Jiřina Vítovcová. Jako trest žalobce navrhl podmínku a pokutu 50 tisíc korun.

Žena z Olomouce chtěla prodat postel za pár stokorun, přišla o čtvrt milionu

Krimi

„V úmyslu přisvojit si cizí finanční prostředky vytvořila v interním systému České spořitelny padělek příkazu k úhradě částky 206 tisíc korun z účtu poškozeného na účet své známé, kterou následně požádala o přeposlání peněz na účet svého bratra a toho pak poprosila o převod na svoje vlastní konto,“ stojí v obžalobě, s níž se Právo seznámilo.

Týž den pak pracovnice pobočky vytvořila dohodu o ukončení účinnosti smlouvy o vedení účtu Petra M., kterou stvrdila padělkem jeho podpisu. „Účet pak byl bez vědomí jeho majitele v systému banky zrušen,“ uvedl žalobce.

Když Petr M. dostal informaci o ukončení spořicího účtu, vyrazil do banky. „Zarazilo mě to, protože jsem měl na něm uložené peníze a nic jsem nerušil. To jsem se jim snažil vysvětlit. Řekli mi, že to prošetří. Za nějakou dobu mě pozvali do pobočky, kde mi sdělili, že mi založí nový účet a peníze se na něj vrátí. To se také stalo a vedoucí pobočky se mi omluvila,“ uvedl důchodce.

Z důvěřivé Jihočešky vylákali internetoví „kamarádi“ 4,5 milionu. V kraji je rekordmankou

Krimi

Obviněná úřednice se ke všemu přiznala. Své jednání ale nedokázala vysvětlit. „Byl to absolutní zkrat. Vím, že jsou všude kamery a vše je hlídané,“ řekla žena kriminalistům.

Peníze si podle svých slov nechala na svém účtu a neměla v úmyslu je ani utratit. „Byla jsem v té době ve stresu. Vše mě moc mrzí,“ dodala žena, která dva měsíce po události dostala výpověď.

Účet poškozeného si nevybrala náhodou. „Očekával nějakou větší platbu, tak jsme se domluvili, že mu to budu hlídat a dám mu vědět, až peníze přijdou. Asi po týdnu jsem celou částku převedla na bankovní konto mojí známé a jeho účet zrušila,“ dodala obviněná.

Reklama

Výběr článků

Načítám