Hlavní obsah

Žena z Olomouce chtěla prodat postel za pár stokorun, přišla o čtvrt milionu

Olomouc

Na podvodnici narazila žena (48) z Olomouce, když chtěla prodat postel za pětistovku. Podvodnice jí z účtu převedla čtvrt milionu korun. Právo o tom ve středu informovala policejní mluvčí Petra Vaňharová.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Žena podle policie zveřejnila počátkem tohoto týdne na inzertním portále nabídku prodeje postele za 500 korun. Krátce po zveřejnění inzerátu na něj zareagovala zájemkyně s žádostí o zrealizování prodeje přes poštovní službu.

„Poté inzerentce poslala odkaz, který měl posloužit k úhradě za nabízené zboží. Po kliknutí na odkaz byla žena přesměrována na stránky, přes které se v několika případech snažila neúspěšně přihlásit do svého internetového bankovnictví. V úterý pak zjistila, že jí z účtu zmizelo v několika platbách celkem 250 000 korun,“ uvedla policejní mluvčí.

Senior v Olomouci vyškolil podvodníka. Údajný synovec se k penězům nedostal

Krimi

Policisté podle ní zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zločinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a přečinu krádeže. „V případě dopadení a odsouzení hrozí pachateli v krajním případě až osmiletý pobyt za mřížemi,“ konstatovala Vaňharová.

Kdo podle ní prodává něco přes internet, měl by zbystřit vždy, když se jej zájemce snaží přesvědčit k nestandardním postupům. „V žádném případě neotvírejte v této souvislosti zaslané odkazy, nepřistupujte na platbu nedoplatků, přeplatků či kaucí a už vůbec nikde nezadávejte své platební údaje,“ přidala radu prodejcům policejní mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám