Hlavní obsah

Bankéře s vydělanými miliony na letišti čekal marně, prý ho zadrželi celníci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bohatnu! Každý den! Tři měsíce žil šedesátiletý muž z Hodonínska v pohádce o bezpracném zisku, který odstartoval registrací v rámci internetové pobídky. Když pohádka skončila, zjistil, že se stal obětí podvodníka. Přišel o milion korun.

Foto: Envato

Ilustrační foto

Článek

„Na konci ledna muž reagoval na internetovou pobídku k zajímavému zhodnocení peněz. Zaregistroval se a záhy jej kontaktoval finanční expert, který mu vysvětlil princip obchodování. Za investované peníze nakoupí kryptoměnu, kterou v Africe se ziskem prodá. Investora poté vyplatí,“ popsal použitou variantu mnohokrát uskutečněného podvodu policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Vypadalo to krásně, a tak na expertem zadané účty posílal částky, opakovaně ve výši zhruba sta tisíc korun. Netrvalo dlouho a investice se rozrostla na více než tři sta tisíc dolarů, tedy sumu převyšující sedm milionů korun, a bankéř nabídl možný výběr zisku.

Zaplať poplatky, dostaneš miliony

„Podmínkou bylo zaplacení šestiprocentní daně. Krátce nato bylo nutné zaplatit poplatek za pojištění převozu peněz. S dovětkem, že po bezpečném doručení mu bude částka vrácena. Na obě transakce si už poškozený peníze musel vypůjčit. Výsledek podnikání měl dopravit na letiště v Pardubicích sám spolupracující bankéř,“ popsal další dění mluvčí.

„Lodní inženýr“ obalamutil ženu z Orlickoústecka historkou o ztroskotání a pirátech

Krimi

Natěšený rádoby zbohatlík chvátal do Pardubic na letiště. Poradce se nedočkal. Místo něj se mu pak ozvala expertova spolupracovnice s novou legendou, že zásilku prý na letišti zadrželi celníci. Ale stačí prý zaplatit poplatek ve výši čtvrt milionu korun a bude vše vyřízené. Na to už muž nereagoval. „Pochopil, že byl podveden. Za čtvrtroční investování prodělal více než milion korun,“ doplnil mluvčí.

Bankéřů mají policisté vypátrat víc

Policie teď má bankéře vypátrat. A pátrat má i po dalším bankéři, který od jiného muže z Hodonínska vylákal více než sto tisíc korun. Třetí bankéř, jehož totožnost chce po policii zjistit padesátník z Břeclavska, získal po několikadenním investování do kryptoměn od poškozeného více než dvě stě tisíc korun. Naivní oběť si nechala do počítače nainstalovat software pro vzdálený přístup. Za nedlouhý čas se dostavil výsledek a do seznamu napálených přibyl další důvěřivec.

Seniorka uvěřila falešnému chirurgovi z mise v Jemenu, ten ji připravil o peníze

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám