Hlavní obsah

„Lodní inženýr“ obalamutil ženu z Orlickoústecka historkou o ztroskotání a pirátech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Choceň

Sedmačtyřicetiletá žena z Orlickoústecka tak velmi toužila po seznámení s mužem, že se nechala napálit a přišla o peníze. Prostřednictvím seznamky na internetu si začala dopisovat s mužem, který o sobě tvrdil, že je lodní inženýr. Právě se měl plavit na lodi do Indie. Seznámení nakonec neskončilo šťastně. Podvodník z ní vylákal na čtvrt milionu korun. Protože neměla tolik peněz, vzala si kvůli němu půjčku.

Foto: Envato Elements

Ilustrační foto

Článek

„Se ženou komunikoval od února primárně e-mailem. Po určité době ji informoval o poškození lodního šroubu a nouzovém přistání na jednom z ostrovů, na kterém měli posádku lodi přepadnout piráti a zabít několik jeho kolegů. Z tohoto důvodu potřeboval dostat svoje osobní věci do bezpečí a s tím mu měla pomoci právě ona. Balíček s osobními věcmi jí měl z ostrova zaslat prostřednictvím spediční služby a zároveň měl zaplatit i část poštovného. Zbytek měla zaplatit po převzetí,“ uvedla policejní mluvčí Andrea Muzikantová.

Následně ženu kontaktovala spediční služba, která jí sdělila podmínky, za jakých okolností bude balíček doručen. První podmínkou bylo zaslání téměř 30 tisíc korun za balíček, který měl dorazit do Ostravy. Po několika dnech byla informována o tom, že balíček skončil v Dublinu a je potřeba zaplatit za jeho proclení. Poškozené se částka za clo zdála příliš vysoká, ale její inženýr jí vysvětlil, že v balíčku nalezne i jeho platební kartu, ze které si po obdržení balíčku peníze za clo vybere. Žena ovšem již dalšími penězi nedisponovala, sjednala si půjčku a poté ze svého účtu poslala dalších téměř 230 tisíc korun. Samozřejmě žádný balíček nepřišel.

Podvedená žena se až tehdy vypravila za policisty v Chocni, kteří hned začali případ šetřit pro podezření z podvodu. Zatím neznámému pachateli v případě pravomocného odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na 5 let nebo peněžitý trest.

Prozradila podvodníkům, kde má účty. Svitlo jí, až když krmila bitcoinmat úsporami

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám