Hlavní obsah

Banda chuligánů měla zkopat muže v Hradci Králové. Policie hledá svědka s videem

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Podezření z drsného útoku ve výrazné přesile vyšetřují kriminalisté v Hradci Králové. Třicetiletý muž vyhledal v nemocnici pomoc poté, kdy ho podle jeho výpovědi napadla v Šimkových sadech parta zhruba osmi chlapců pubertálního věku. Byl na procházce s přítelkyní, když ho nejdřív slovně uráželi a nakonec bili pěstmi a kopali. Incident údajně zaznamenal kolemjdoucí na mobil, policie dotyčného hledá.

Foto: Mapy.cz

Šimkovy sady v Hradci Králové (stráň u okružní křižovatky poblíž Gayerových kasáren)

Článek

Incident se stal minulý týden ve středu večer, podezřelé se dosud nepodařilo zjistit, policie se proto nyní obrátila na veřejnost s žádostí o spolupráci.

Policisty přivolali z hradecké fakultní nemocnice, kde zdravotníci ošetřili zraněného 30letého muže.

„Policistům sdělil, že byl se svou přítelkyní mezi 19. a 20. hodinou v Šimkových sadech, kde byla skupina cca 25 mladých lidí. Část z nich, 6 až 8 mužů ve věku 16 až 17 let, ho měla nejprve slovně urážet a poté údery pěstí a kopy do celého těla napadnout,” informovala ve čtvrtek o případu mluvčí policie Iva Kormošová.

Zloděj vyštěkaný policejním psem kličkoval před hlídkou, skončil v křoví

Krimi

Napadenému se po pár minutách podařilo odejít do nedalekého bydliště, odkud ho soused přepravil do nemocnice. Rozsah jeho zranění policie neupřesnila, rovněž neuvedla, jak to bylo s jeho přítelkyní.

Kriminalisté případ prověřují jako ublížení na zdraví a výtržnictví, za což před soudem hrozí půlroční až tříleté vězení.

Opilec skončil zaklíněný na zastávce v Hradci Králové, vyprostit ho museli hasiči

Krimi

Policie zatím vychází pouze ze svědectví napadeného muže a jeho přítelkyně, posun ve vyšetřování si slibuje od případného videozáznamu – celý incident měl souhrou okolností natáčet na mobil kolemjdoucí.

„Tohoto občana, ale i další případné svědky žádáme, aby zavolali na linku 158 nebo se dostavili přímo na obvodní oddělení Hradec Králové 2, které sídlí na Slezském Předměstí,” dodala mluvčí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám