Hlavní obsah

Autobus v Ústí nad Orlicí sebral mladý cizinec. Stokilometrovou projížďku neuměl vysvětlit

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústí nad Orlicí

Po zhruba měsíčním pátrání našla policie muže, který je podezřelý z odcizení linkového autobusu v Ústí nad Orlicí. Loni v prosinci vyrazil na zhruba stokilometrovou projížďku, autobus pak odstavil nedaleko původního stání a zmizel. Cizinec bez řidičáku po vypátrání nedokázal incident vysvětlit.

Foto: Policie ČR

Ukradený autobus našli v Ústí nad Orlicí

Článek

Autobus zmizel z parkoviště u vlakového nádraží 10. prosince, samotnou krádež usnadnily klíče zanechané v zapalování. Vozidlo se podařilo najít druhý den nedaleko místa krádeže, ale již bez podezřelého řidiče, po kterém začala policie pátrat.

O vypátrání 28letého muže informovala v úterý mluvčí policie Lenka Vilímková, její kolegové se mu dostali na stopu zejména díky záznamům bezpečnostních kamer.

Zloděj odjel v Ústí nad Orlicí s autobusem, klíče našel v zapalování

Krimi

Podle mluvčí se jedná o cizince, který přechodně bydlí v Ústí, národnost neupřesnila. Policie ho vyslechla, podle Vilímkové ale nedokázal sdělit, proč s autobusem odjel.

Jednou z verzí je, že si krátil dlouhou chvíli, případně se jednalo o momentální zkrat v chování. Jestli hrály roli drogy, policie neuvedla.

Jedenáctiletý chlapec ukradl školní autobus

Koktejl

Policisté případ řeší ve zkráceném řízení jako neoprávněné užívání cizí věci. „Dále prověřujeme dopravní nehodu, kterou měl při více než stokilometrové jízdě s dopravním prostředkem způsobit,” upřesnila mluvčí s tím, že cizinec řídil autobus bez řidičského oprávnění, za což mu hrozí pokuta.

Reklama

Související články

Ukradl autobus na Liberecku, autem projel vrata

Hned z několika trestných činů obvinili liberečtí policisté 28letého muže, který se přiznal, že v červenci ukradl v Hrádku nad Nisou autobus z parkoviště. Při...

Výběr článků

Načítám