Hlavní obsah

Opilí mladíci na Teplicku ukradli autobus, nabourali sedm aut

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teplice

Dva mladíci ve věku 17 a 20 let ukradli podle policie minulý týden v Krupce na Teplicku autobus. Řídil dvacetiletý mladík, který byl navíc opilý, a naboural celkem sedm aut.

Foto: Policie ČR

Autobus, se kterým mladíci havarovali.

Článek

Netradiční zábavu vymysleli teenageři v noci na pátek, kdy na odstavném parkovišti našli pootevřené okno u linkového autobusu. Vlezli dovnitř a našli klíče, kterými vůz nastartovali. Řízení se ujal starší muž, jeho kumpán se uvelebil na sedadlo.

„I když nemá řidičský průkaz, a navíc byl pod vlivem alkoholu, povedlo se mu rozjet, chyběly mu ale řidičské zkušenosti, a tak o několik ulic dál naboural do podezdívky zábradlí,“ informoval v úterý mluvčí policie Daniel Vítek.

Foto: Policie ČR

Autobus, se kterým mladíci havarovali.

V jízdě pokračoval dál až do ulice Revoluční, kde naboural nejprve osvětlení a pak sedm zaparkovaných aut. Zastavil o kus dál a oba bleskurychle utekli. Ne však daleko – po chvíli byli zadrženi.

„Zadržený, který autobus řídil, měl v dechu přes 0,9 promile alkoholu, jeho mladistvý kumpán nadýchal 0,4 promile,“ konstatoval Vítek s tím, že ujeli asi tři kilometry.

Oba byli obviněni z neoprávněného užívání cizí věci, staršímu muži hrozí v případě odsouzení až tříleté vězení, mladšímu pak polovina.

Reklama

Výběr článků

Načítám