Hlavní obsah

Jedenáctiletý chlapec ukradl školní autobus

Novinky, Tomáš Andres Skoupý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když se chlapec z Baton Rouge v americké Louisianě vydal na výlet, záhy měl za sebou několik policejních vozů. Rozhodl se totiž projet se školním autobusem. Policejní honička s rychle ujíždějícím autobusem trvala necelých 45 minut, než chlapec narazil do stromu u jednoho z domů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Jedenáctiletý chlapec ukradl školní autobusVideo: Mike Cave , AP

 
Článek

Chlapec ukradl autobus v neděli z parkoviště předškolního vzdělávacího centra. Nejmenovaný malý rošťák zjistil, jak autobus nastartovat. Podle policie je autobus vybaven tlačítkovým startováním, takže to pro něj bylo jednoduché. Chlapec však nedosáhl na pedály, tak u řízení stál.

„Poprvé jsme dostali hlášení o mladistvém řidiči ve tři čtvrtě na deset,“ uvedl jeden z policistů v Baton Rouge. Od té doby bylo policejní oddělení na nohou. Za projíždějícím autobusem se vydalo několik policejních vozů, musela být zastavena doprava.

„Jak se autobus blížil a blížil, ukázalo se, že ho řídí malý chlapec a že se směje. Projel kolem mě, říkala jsem si: Bože, je to chlapec, malý chlapec,“ popsala řidička Joy Gradneyová setkání s ukradeným autobusem.

Chlapec se jízdou očividně bavil a z mužů zákona si nic nedělal. Když projížděl kolem jednoho z policejních aut, s úšklebkem policistům ukázal vztyčený prostředníček.

Malý zloděj skončil v poutech

Honička trvala necelých 45 minut, během kterých se chlapci podařilo ujet téměř 21 kilometrů. Během své nelegální projížďky naboural tři auta a definitivně se zastavil až poté, co nezvládl řízení a naboural do stromu před jedním z domů u silnice.

Dvě děti se chtěly proletět, tak ukradly letadlo. Policie je zadržela až po přistání

Koktejl

„Naštěstí je v pořádku,“ uvedla majitelka domu Libby Smithová. „Tohle normálně o nedělích nevídáte,“ dodala s tím, že je dobře, že chlapec nenapáchal ani příliš velké škody.

Policisté chlapce zatkli, od autobusu odcházel v poutech. Byl obviněn z krádeže motorového vozidla, útěku před policií, tří případů ničení cizího majetku a napadení. Jeho projížďku teď bude řešit soud pro mladistvé.

Reklama

Výběr článků

Načítám