Hlavní obsah

Autobus usmrtil na zastávce dítě. Policie žene řidiče k soudu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kladno

Policisté podali ve čtvrtek návrh obžaloby na řidiče autobusu, který podle policie loni v červnu při nehodě na autobusovém nádraží usmrtil dítě.

Vyšetřování tragické nehody autobusu ve SlanémVideo: TV Nova

 
Článek

Za usmrcení z nedbalosti mu může v případě prokázání viny hrozit až šest let vězení. Na podání návrhu obžaloby upozornila Česká televize, informaci potvrdila středočeská policejní mluvčí Vlasta Suchánková. "Návrh byl podán na okresní státní zastupitelství v Kladně," uvedla Suchánková.

Podle policie šofér při najíždění mezi ostrůvky zastávek neúmyslně zavinil dopravní nehodu, když nepřizpůsobil rychlost jízdy autobusu svým schopnostem a vlastnostem vozidla.

Policie obvinila řidiče autobusu, který na zastávce srazil a usmrtil dítě

Krimi

Sedmiletý chlapec na následky zranění zemřel. Šofér (59) po nehodě tvrdil, že šlo o technickou závadu. „V rámci prověřování byli osloveni soudní znalci z oboru silniční dopravy, kteří neshledali, že by byla příčinou dopravní nehody technická závada autobusu,“ uvedla v říjnu mluvčí policie Michaela Nováková.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Vážná nehoda ve Slaném

Svědci si také všimli, že řidič měl na nohou pantofle. Jaký vliv mohly mít na nehodu, ale policie neuvedla.

Nehoda se stala 9. června v Ouvalově ulici na autobusovém nádraží. Prázdný linkový autobus srazil několik lidí na zastávce, nehodu na místě nepřežilo dítě. Záchranná služba ošetřila celkem čtyři zraněné, jeden z nich skončil v nemocnici.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám