Hlavní obsah

Auto vystřídalo během chvíle tři řidiče, všichni skončili na záchytce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihlava

Kuriózní situaci zažila jihlavská policejní hlídka o pondělní noci. Z jediného auta musela postupně odvézt na záchytku tři opilé řidiče. Informovala o tom policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

První stopku použili policisté na ulici Vrchlického nedaleko policejní služebny. Kontrolovaný 38letý řidič vozu Škoda Forman nepředložil řidičský průkaz a displej dechového přístroje ukázal 2,32 promile. Protože ale muž nevypadal na to, že by policisty vyslovený zákaz další jízdy měl v úmyslu uposlechnout, odvezli ho raději na pár desítek metrů vzdálenou záchytnou protialkoholní stanici. To už nejspíš tušili, že u jejích dveří nezvoní naposledy.

„Ve vozidle byli ještě další opilí spolujedoucí, a proto policisté v zájmu zajištění bezpečnosti silničního provozu na situaci na místě poté i nadále dohlíželi. Když se pak auto rozjelo, zastavili ho hned v sousední ulici Na Cvičišti. Za volantem seděla 41letá žena s 2,28 promile alkoholu v dechu,“ popsala policejní mluvčí.

Že předložila řidičský průkaz, ženě moc nepomohlo: s ohledem na opodstatněný předpoklad, že nebude ochotna pokračovat dál pěšky, jí muži zákona odvezli nocovat do bezpečí za kamarádem.

Poslednímu 37letému opilci pak trvalo necelé půl hodiny do rozhodnutí rovněž poškádlit štěstěnu. Ujel ale jen pár metrů. S téměř dvěma promile skončil na stejném místě jako jeho kumpáni: potíží ale bude mít o něco víc. Řídit mu totiž soud zakázal až do roku 2015.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám