Hlavní obsah

Auto v centru Prahy vjelo mezi lidi na chodník. Řidič měl křeč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Auto u tramvajové zastávky I. P. Pavlova v centru Prahy vjelo v noci na sobotu na chodník mezi chodce a poté nabouralo do pekařství. Záchranáři ošetřili celkem pět zraněných. Kvůli nehodě byl dočasně omezen provoz tramvají.

Řidič v centru Prahy najel na chodník a naboural do budovyVideo: Novinky

 
Článek

K nehodě došlo kolem jedné hodiny v noci na rohu Jugoslávské a Lublaňské ulice. V místě, kde silnice zatáčí doprava, porazila bílá Škoda Superb kovový sloupek a vřítila se mezi lidi na chodníku. Tam srazila nejméně jednoho chodce a poté nabourala do budovy pekařství PAUL.

Na místě zasahovali hasiči, policisté i záchranáři. Záchranka v sobotu ráno uvedla, že pečovala celkem o pět zraněných – tři chodce a dva lidi z osobního auta.

Řidič měl poraněné horní i dolní končetiny, jeden chodec měl úraz hlavy a obou dolních končetin a zbytek pacientů lehčí poranění. „Všichni byli při vědomí a mimo ohrožení života,“ napsali záchranáři.

Foto: Novinky

Auto v centru Prahy vjelo mezi lidi na chodník (snímek ze sobotního rána)

Okamžik nehody popsal reportérovi Novinek taxikář, který parkoval poblíž. „Parkoval jsem s taxíkem přímo tady u budovy. Najednou okolo mě projel bílý superb, nejspíš na první rychlostní stupeň, protože to auto hrozně řvalo. Řidič porazil sloupek a najel na chodník. Zrovna tam procházela nějaká mladá žena a muž. Ona stačila uskočit, on už to ale nestihl a superb ho srazil, pak ještě naboural do přilehlé pekárny,“ vylíčil.

Řidič zřejmě před nehodou sešlápl plynový pedál. Server iDnes s odvoláním na svědky napsal, že to vypadalo, jako by za volantem zkolaboval nebo měl epileptický záchvat. To ráno napsali i záchranáři, podle nichž byl řidič po záchvatu křečí.

Kvůli nehodě byl přerušen provoz tramvají mezi I.P. Pavlova a Karlovým náměstím, noční linky jezdily odklonem. Obnoven byl provoz zhruba po půl hodině – kolem půl druhé.

Okolnostmi nehody se zabývají dopravní policisté.

Foto: Novinky

Auto v centru Prahy vjelo mezi lidi na chodník (snímek ze sobotního rána)

Foto: Novinky

Auto v centru Prahy vjelo mezi lidi na chodník (snímek ze sobotního rána)

Za smrt řidiče a dvou dětí po střetu s kamionem na dálnici D5 mohla prasklá pneumatika

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám