Hlavní obsah

Za smrt řidiče a dvou dětí po střetu s kamionem na dálnici D5 mohla prasklá pneumatika

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tachov

Prasklá pneumatika stála za tragickou dopravní nehodou na dálnici D5 na Tachovsku z loňského léta, kdy kamion vjel přes středová svodidla do protisměru, načež se srazil s osobním autem, ve kterém zahynul řidič a dvě děti. Tachovská státní zástupkyně Karin Hajná Steinerová Novinkám sdělila, že podle policie řidič kamionu nehodu nezavinil.

Následky tragické nehody na dálnici D5 (3. srpna 2022)Video: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

Policie vyšetřování tragické nehody uzavřela s tím, že příčinou byla technická závada.

„Znalec potvrdil, že řidič nebyl schopen v důsledku technické závady na kole vozidlo ovládat,“ sdělila ve čtvrtek žalobkyně.

O prasklé gumě hovořil krátce po nehodě i samotný šofér náklaďáku. „Když jsem s ním mluvil, tak mi říkal, že se ozvala rána a pak ho to začalo táhnout doleva. Už s tím nic nedokázal udělat,“ řekl Právu majitel dopravní firmy, které kamion patří.

Nehoda se stala 3. srpna krátce před 17. hodinou na 117. kilometru ve směru na Rozvadov.

Kamion smetl auto v protisměru na dálnici D5. Tři mrtví včetně dvou dětí

Krimi

Podle mluvčí krajské záchranky Márie Svobodové zdravotníci tehdy ošetřili čtyřicetiletou ženu se středně těžkými zraněními, kterou pak vrtulník transportoval do plzeňské fakultní nemocnice.

„Řidiče kamionu s lehčími zraněními odvezla sanitka,“ sdělila Svobodová s tím, že muže a dvě děti z osobního vozu se přes veškeré úsilí nepodařilo zachránit.

Foto: Novinky

Následky tragické nehody na dálnici D5 na Tachovsku (3. srpna 2022)

Auto vylétlo z dálnice D5 na Plzeňsku, řidička na místě zemřela

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám