Hlavní obsah

Sníh komplikuje dopravu. Meteorologové zpřísnili výstrahu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ve středu večer komplikovalo dopravu v Česku místy silné sněžení. Meteorologové proto zpřísnili výstrahu.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Silničáři v Praze řeší sněhovou kalamitu.

Článek

„S ohledem na intenzivní sněžení při přechodu srážkové linie od severozápadu jsme vydali krátkodobou výstrahu na pozorovaný jev. Nasněžit může v dotčených oblastech i kolem tří centimetrů sněhu za velmi krátkou dobu. Pozor zejména na silnicích. Na čele systému budou také nárazy větru až kolem 70 km/h,“ napsal ve středu Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) na Twitter.

Výstraha s vysokým stupněm nebezpečí pro Prahu, Středočeský, Jihočeský, Jihomoravský, Plzeňský kraj a Vysočinu platila do středeční 23. hodiny.

Na Pražském okruhu ve středu večer komplikovala dopravu vrstva uježděného sněhu. Kamiony měly místy problémy vyjet do mírného kopce. Hasiči v metropoli hlásili také výjezdy ke spadlým stromům.

Vysoký stupeň nebezpečí má také varování před závějemi platné pro vyšší polohy Libereckého, Královéhradeckého, Olomouckého a Moravskoslezského kraje. Tato výstraha je v platnosti až do čtvrtečního večera.

Až do čtvrtka platí i další výstrahy s nižším stupněm nebezpečí, které varují před větrem, sněhem či závějemi (podrobnosti zde).

Auta a autobusy v Praze měly problém vyjet zasněžený kopec a zablokovaly dopravu

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám