Hlavní obsah

Američan Dahlgren byl v době nalezení čtyř mrtvých již mimo republiku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Když hasiči vyjížděli minulou středu v noci do Brna-Ivanovic k požáru rodinného domu, v němž našli čtyři zavražděné, byl již jejich příbuzný Kevin Dahlgren, podezřelý z vraždy, několik hodin mimo území České republiky.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Místo tragédie

Článek

Policejní mluvčí Petra Vedrová uvedla, že jde o jednoznačně potvrzenou a důkazně podloženou informaci. Kriminalisté tak museli podle ní udělat vše pro to, aby byl dvacetiletý Američan dopaden alespoň v cizině.

"Na případu od samého začátku velmi intenzivně pracuje tým těch nejzkušenějších kriminalistů. Všichni udělali maximum pro to, aby byl pachatel dopaden," doplnila mluvčí.

Foto: Facebook

Hledaný Kevin Dahlgren

Američan odjel z Brna do Vídně, jakým způsobem, policie dosud nesdělila. Z Vídně pak odcestoval letadlem do vlasti. Ve Washingtonu byl zadržen. Nyní je Dahlgren ve vazbě v americkém státě Virginie.

Soud ve středu rozhodne, zda ji prodlouží do doby, kdy projedná žádost ČR o vydání mladíka do Brna ke stíhání. Za čtyřnásobnou vraždu mu v České republice hrozí až doživotní pobyt za mřížemi.

Motiv činu není známý. Dahlgren bydlel u příbuzných zhruba dva týdny. Údajně je zabil a pak se pokusil jejich těla zapálit v garáži jejich domu. Hovoří se o tom, že mladík je psychicky narušený. Policie to ale zatím nekomentovala.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám