Hlavní obsah

Agresor zaútočil na muže v metru. Policie zveřejnila video a hledá svědky

Novinky,

Pražští kriminalisté shánějí očité svědky, kteří byli přítomni napadení muže ve vestibulu stanice metra Hloubětín. Incident se odehrál v pátek 28. května odpoledne, poškozený utrpěl vážná zranění.

Policie pátrá po svědcích napadení ve vestibulu metraVideo: Policie ČR

 
Článek

„V pátek 28. května zhruba v 16:15 mezi stanicemi metra Kolbenova a Hloubětín přistoupil z ničeho nic agresor k cestujícímu a vyhrožoval mu fyzickým napadením. Atakovaný muž necestoval v tu dobu sám, ale se svými dvěma dětmi, proto na agresora nereagoval a vystoupil s nimi na nejbližší zastávce,“ popsala incident policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Podezřelý ho však podle ní sledoval a ve vestibulu metra Hloubětín, konkrétně na eskalátorech, na něj zaútočil. Nejprve ho strhl na zem, následně na něj zaklekl a držel ho za krk. Kolemjdoucí vypnuli eskalátor a zavolali pomoc, poté na místo dorazila hlídka městské policie.

Na videozáznamu je částečně vidět samotný útok i lidé, kteří ho viděli. Policie tyto svědky žádá, aby se obrátili na linku 158 a pomohli tak s vyřešením případu.

Policii se přihlásili dva lidé, kteří lhostejně procházeli kolem zraněného seniora

Krimi

„Třicetiletý muž je obviněný ze spáchání trestných činů ublížení na zdraví, výtržnictví a nebezpečné vyhrožovaní, za což mu v případě odsouzení hrozí až tříletý pobyt za mřížemi. Kriminalisté podali státnímu zástupci podnět k podání návrhu na jeho vzetí do vazby,“ uvedla Siřišťová.

Kriminalisté pátrají i po svědcích, kteří jeli v inkriminovaný čas v soupravě a byli přítomni u začátku incidentu.

Reklama

Výběr článků

Načítám