Hlavní obsah

Agresor v pražském metru mlátil do lidí kolem sebe, policie hledá svědky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Agresivní 29letý muž v pražském metru bezdůvodně napadal lidi. Některé jen slovně urážel, do dalších ale mlátil pěstmi, loktem nebo kopy. Jednomu cestujícímu se muže podařilo ze soupravy metra vystrčit, ten si následně zlost vybíjel na zavřených dveřích. Policisté agresora zadrželi v další stanici. Teď žádají, aby se jim přihlásili svědci jeho řádění.

Agresivní muž v pražském metru napadl všechny kolem sebe.Video: Policie ČR

 
Článek

Muž začal na lidi útočit 1. března ve stanici Florenc kolem sedmé hodiny večer. Lidi v metru bezdůvodně urážel a napadal všechny kolem sebe, jeho agresivita se postupně zvyšovala.

„Jednoho z cestujících v přestupním vestibulu odstrčil, udeřil ho loktem do oblasti ramen a pokračoval dál na nástupiště. Tam vstoupil do přijíždějící soupravy jedoucí na Černý Most a uvnitř začal okamžitě slovně, velmi hrubě urážet cestující a na jednu ženu dokonce plival,“ popsal mluvčí policistů Richard Hrdina. Muž, který se napadené ženy zastal, agresora ze soupravy vystrčil ven.

Když skončil vystrčený výtržník na nástupišti, začal bouchat do dveří od metra, které se snažil vykopnout. Následně si vyhlédl jiného muže čekajícího na nástupišti, kterého kopl do břicha. Hned nato zas dalšímu muži dal pěstí do obličeje, čímž mu způsobil krvácivé zranění.

Neznámý agresor shodil v metru mladíka do kolejiště

Krimi

Muž po útocích, kterým přihlíželo několik dalších lidí, nastoupil znovu do metra a odjel pryč. V další stanici už na něj čekala připravená prvosledová hlídka, která ho zadržela. „Kriminalisté devětadvacetiletého muže obvinili ze spáchání trestného činu výtržnictví ve druhém odstavci, za což mu v případě odsouzení hrozí až tři roky za mřížemi,“ dodal Hrdina.

Kriminalisté kvůli řádnému objasnění celé věci potřebuji vyslechnout co nejvíce lidí, které agresor napadl. Přihlásit se mohou na lince 158, stejně tak i podle Hrdiny kdokoliv, kdo napadené lidi na záběrech pozná.

Zákeřně strčil družku do kolejiště metra. Byla to moje životní láska, líčil u soudu

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám