Hlavní obsah

Neznámý agresor shodil v metru mladíka do kolejiště

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cestující ve stanici metra Hlavní nádraží hodil neznámý předmět do kolejiště, za kterým se záhy vrhl. Když se na druhé straně snažil vyšplhat z kolejí zpět na nástupiště, začal mu v tom neznámý starší muž aktivně bránit. Dokonce mladíka dost agresivně shodil zpět dolů, kde zůstal nehybně ležet.

Policie hledá agresora i napadeného z pražského metra. Video: Policie ČR

 
Článek

K dost zarážející situaci došlo 16. ledna ve stanici metra Hlavní nádraží kolem osmé hodiny večer.

„Jeden z cestujících vhodil do kolejiště neznámý předmět, za kterým seskočil mezi koleje a na druhé straně chtěl opět vylézt zpět na nástupiště,“ popsal mluvčí pražské policie Richard Hrdina.

Na protější straně stál po celou dobu muž v béžových kalhotách a černou čepicí na hlavě a mladíka v kolejišti bedlivě sledoval.

V domě na Svitavsku utýrali mladíka k smrti. Policie navrhla obžalovat dvojici z vraždy

Krimi

Když se k němu přes koleje mladík přibližoval, začal přistupovat k hraně nástupiště a pravou rukou na něj něco ukazovat. „Rukama ho strkal zpět a shazoval mu mezi koleje i jeho osobní věci. Ve chvíli, kdy se napadený konečně dostal zpět na nástupiště, neznámý útočník ho velmi hrubým způsobem srazil opět dolů, kde zůstal chvíli nehybně ležet,“ uvedl Hrdina. V jednu chvíli to dokonce vypadalo, že ho chce starší muž nakopnout.

Po pádu zpět mezi koleje zůstal muž chvíli nehybně ležet, poté se probral a stihl se vyšplhat nahoru dřív, než přijela souprava metra. Do té pak napadený nastoupil a odjel neznámo kam.

„Celého incidentu si všiml pozorný cestující, který to nahlásil na tísňovou linku. Policisté z místního oddělení Wilsonovo nádraží v rámci prověřování zajistili kamerové záznamy, na kterých je celá událost velmi dobře zachycena,“ doplňuje mluvčí s tím, že se jim ani jednoho z mužů zatím nepodařilo vypátrat.

Žádají proto širokou veřejnost o pomoc, pokud byl někdo incidentu svědkem nebo dvojici poznává, má se obrátit na linku 158. Útočníkovi hrozí za výtržnictví a ublížení na zdraví ve stádiu pokusu tříletý pobyt za mřížemi.

Kvůli protestu zemědělců hrozí v Praze kolaps. Pracujte z domova, vyzývá obyvatele magistrát

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám