Hlavní obsah

Agresivní řidič kopal do policisty

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Až tři roky může strávit za mřížemi sedmatřicetiletý muž z Ostravy-Bartovic. V sobotu napadl při dopravní akci policejní hlídku a jednoho z uniformovaných mužů dokonce několikrát kopl.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Hlídka dopravních policistů se asi hodinu a půl po poledni na Těšínské ulici v ostravské části Bartovice pokusila zastavit osobní vůz Opel Corsa. „Řidič však na výzvy k zastavení nereagoval a automobilem najel na jednoho z policistů. Ten stačil uskočit a ke střetu tak naštěstí nedošlo,“ popsal ostravský policejní mluvčí Petr Svoboda.

Drzý šofér se snažil ujet, policisté ho však pronásledovali až do místa jeho trvalého bydliště v Bartovicích. Tam muž zastavil, vyskočil z auta a snažil se ukrýt ve svém domě.

„Policisté jej však ještě předtím dostihli a za pomoci donucovacích prostředků na místě zadrželi. Muž však s postupem policistů nesouhlasil a všemožně se jim snažil bránit. Nakonec slovně a pak i fyzicky napadl zakročující policisty,“ informoval Svoboda s tím, že jednoho z policistů pachatel několikrát bolestivě kopl do levé nohy. „Policista musel po zákroku vyhledat lékařské ošetření.“

Agresivní řidič odmítl dechovou zkoušku, podrobil se tak až odběru krve s pozitivním výsledkem. Hlídka proto muže k vystřízlivění převezla na záchytku. „Kriminalisté, kteří si případ převzali, vyslechli policisty i pachatele. Ten se ke všemu doznal a je stíhán na svobodě,“ dodal policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám