Hlavní obsah

Aby mi neublížil, souhlasil jsem, líčil u soudu mladík znásilnění

Právo, Patrik Biskup
Klatovy

„Zamkl dveře pokoje, sebral mi mobil a peněženku s tím, že věci dostanu zpět jen, když s ním budu mít sex. Snažil jsem se bránit, ale vzhledem k jeho fyzické převaze jsem neměl šanci. Aby mi neublížil, souhlasil jsem s orálním sexem, po kterém mě pustil,“ líčil v úterý u klatovského soudu 21letý mladík loňské setkání s o 22 let starším Miroslavem Zemanem v penzionu Bílá růže v Horažďovicích na Klatovsku.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Obžalovaný muž si u soudu zakrýval tvář.

Článek

Zemana státní zástupce viní ze znásilnění, za což mu hrozí až deset let vězení. Ten ale obvinění popírá a tvrdí, že pohlavní styk byl dobrovolný a mladíkovi za něj zaplatil dvě stovky.

„Poškozeného povalil na postel, začal ho svlékat a požadoval po něm za vrácení věcí orální nebo anální sexuální styk, čemuž se mladík snažil vší silou bránit. Na chvíli se mu podařilo dostat se ze sevření obviněného, který jej však opět násilím přemohl, obklekl jej na posteli, držel jej za ramena, a tak jej donutil k vzájemnému orálnímu pohlavnímu styku,“ uvedla žalobkyně Libuše Jakubcová.

Upozornila na to, že mladík vzhledem k fyzické převaze obviněného na další obranu rezignoval a jeho požadavku se podrobil.

Začalo to debatou o autech

„Dali jsme se do řeči v baru. Kecali o autech a on mi řekl, ať s ním jdu na penzion, kde bydlí, že mi ukáže fotky jednoho auta, o které jsem se v té době zajímal. Když jsme přišli na pokoj, slyšel jsem nějaké cvaknutí u dveří, čemuž jsem nevěnoval pozornost. Z kapsy jsem si vyndal mobilní telefon a peněženku a položil je na konferenční stolek. Pak jsem si odskočil na toaletu, a když jsem se vrátil, věci tam nebyly,“ vypovídal před soudem Martin Ch.

Jakmile se po nich začal shánět, obžalovaný mu řekl, že  mu je vrátí, ale zadarmo to prý nebude. „Chtěl pohlavní styk, s čímž jsem nesouhlasil. Povalil mě na postel a snažil se mi sundat oblečení. Já se bránil, sápal jsem se mu po krku, ale byl silnější. Než aby mi nějak ublížil, souhlasil jsem se vzájemným orálním sexem. Až potom jsem mohl z penzionu odejít,“ pokračoval mladík.

Obžalovaný: Nechal si zaplatit

Zeman u soudu popsal událost zcela odlišně. „Už v tom baru na mě dělal různé náznaky. Já na to přistoupil. Následovaly vzájemné dotyky a potom jsme společně odešli do penzionu. Nabídl jsem mu dvě stě korun za sex, s čímž souhlasil,“ vypovídal 43letý pracovník bezpečností agentury, který byl v Horažďovicích na výletě.

Pak popisoval samotný milostný akt. „Nejprve jsem byl aktivní já, ale Martin měl problém s erekcí, a tak potom převzal iniciativu až do mého uspokojení. Dělal to velmi zkušeně, byl jsem s ním hodně spokojený, a tak jsem mu ještě pár desítek korun přidal jako odměnu,“ prohlásil Zeman.

Že teď stojí na lavici obžalovaných, si vysvětluje tím, že  mladík chtěl z toho vytřískat ještě více peněz. „Počítal s tím, že když podá trestní oznámení, tak se zaleknu a nabídnu mu finanční kompenzaci,“ dodal Zeman.

Podle znalců je poškozený mladík jednoznačně heterosexuálně orientován. Žádné rysy lhavosti nebo motiv msty nezjistili. Soud si vyžádal ještě doplnění znaleckého posudku o to, zda je heterosexuál schopen pohlavního styku s mužem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám