Hlavní obsah

Začalo očkování dětí. V Ostravě jako odměnu dostávaly bonbony

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Očkování dětí od 5 do 11 let se rozbíhá také na severovýchodě republiky. V největším očkovacím centru na Černé louce v Ostravě si pro vakcínu přišly ve čtvrtek první dvě stovky dětí za doprovodu rodičů. Některá očkovací místa a dětští lékaři začnou dávat vakcínu dětem až příští týden, rozvoz vakcín probíhá na jednotlivá místa postupně. Například Fakultní nemocnice Olomouc spustí očkování dětí až příští úterý.

Foto: Aleš Honus, Právo

Mezi prvními si pro vakcínu přišel sedmiletý Bruno z Opavska.

Článek

Mezi prvními ve čtvrtek na Černou louku přišel sedmiletý Bruno z Opavska. „Máte pro děti i nějaké menší injekce?“ pobavil sestřičku, která mu následně dala vybrat bonbon z košíčku připraveného právě pro nejmenší děti.

Bruna doprovázel jeho otec, podle kterého je motivace k očkování dětí naprosto jasná, ať už jde o zamezení šíření viru, tak i umožnění vstupu na různé akce.

„Nevidím v tom vůbec žádný problém, očkovaná jsme celá rodina včetně starších dětí,“ řekl otec malého školáka.

V Thomayerově nemocnici začalo očkování dětí

Domácí

Na Černé louce v Ostravě očkují děti pouze ve dvou dnech v týdnu, a to v úterý a ve čtvrtek.

„Děti budeme stejně jako doposud očkovat ve dnech, kdy je v centru přítomen náš pediatr i dětská sestra. Speciálních vakcín, které obsahují oproti vakcíně pro dospělé třetinovou dávku účinné látky, máme dostatek. Děti, které jsou v péči našich ambulantních specialistů, naočkujeme v případě zájmu rodičů také na Klinice dětského lékařství Fakultní nemocnice Ostrava,“ řekla náměstkyně ředitele nemocnice Zuzana Čermáková.

Připomněla, že k očkování se s dítětem musí dostavit zákonný zástupce a po třech týdnech je nutné přeočkování druhou dávkou. Fakultní nemocnice podle ní preferuje očkování dětí v ambulancích praktických lékařů pro děti a dorost.

Rozčarování pro rodiče. Děti lze k očkování registrovat jen v některých krajích

Domácí

„Přesto je připravena překlenout období, než se tak stane, a vyhovět rodičům, kteří mají zájem naočkovat své dítě již nyní,“ dodala. Pediatrický tým je schopen na Černé louce za den odbavit až 270 objednaných dětí, v pondělí jich přišlo 210.

Reklama

Výběr článků

Načítám