Hlavní obsah

Za včasný příchod pokuta 9000, ošetřovatelka v Německu porušila zákaz vycházení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stuttgart

Včasný příchod do zaměstnání a klidné přebrání služby se nevyplatilo ošetřovatelce seniorů ve Stuttgartu. Žena vyšla z domu v 04.50, tedy deset minut před tím, než končil zákaz nočního vycházení, a o tři týdny později jí přišlo domů oznámení o pokutě ve výši 340 eur (v přepočtu zhruba 9000 korun), píše server týdeníku Focus.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Nemám ráda hektično.“ Těmito slovy žena vysvětlovala policistům, proč vyšla z domu o deset minut dřív, než skončil zákaz nočního vycházení. Ten ve spolkové zemi Bádensko-Württembersko platí od 20.00 do 05.00.

Ošetřovatelka ale neměla u sebe žádné potvrzení, kterým by se policii prokázala, že pracuje na směny a míří na službu. Policisté ji propustili, ale za tři týdny ženě přišlo domů oznámení o uložení pokuty ve výši 340 eur. Finanční postih byl odůvodněn porušením zákazu nočního vycházení.

Německo zvažuje, že se hermeticky uzavře

Evropa

Zaměstnavatel ženy ji měl později požádat, aby z celé věci nedělala žádnou aféru a nikde nic nevytrubovala.

„Při kontrolách by se měl používat zdravý rozum. Když jde někdo do práce nebo se chce jen projít, pokuty nejsou na místě,“ reagoval Hans Ulrich Rülke, poslanec strany FDP. Jinak podle něj nastoupí zahořklost, opatření se nebudou dodržovat a boj s koronavirem se ztíží.

Reklama

Výběr článků

Načítám