Hlavní obsah

V domově, kde zemřel nakažený senior, dostali covid další dva proočkovaní

Právo, mip

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hromadné PCR testování šedesáti vytipovaných osob, které provedli ve čtvrtek v Domově důchodců ve Velkých Hamrech na Jablonecku liberečtí hygienici, potvrdilo onemocnění covid-19 u dvou seniorů. Oba už přitom byli proočkovaní.

Foto: Mapy.cz

Domov seniorů ve Velkých Hamrech

Článek

„Jde o manželský pár, u kterého jsme pozitivní PCR test předpokládali, protože pozitivně vyšli už při našem vlastním antigenním testování. Ostatní klienti a zaměstnanci měli PCR test negativní,“ řekl Právu ředitel domova Čestmír Skrbek.

Podle něho mají manželé velmi mírný průběh nemoci. „Kdybychom je netestovali, nebyl by vůbec důvod myslet si, že jsou nemocní,“ vysvětlil ředitel.

Nakazil se a zemřel na covid, i když byl očkovaný. Výjimečně se to může stát, říká Prymula

Domácí

Kvůli výskytu viru byl domov důchodců od pondělí pro návštěvy zcela uzavřen. Včetně nově zjištěných se tu nakazili celkem čtyři lidé, tři klienti a jedna zaměstnankyně. První z nakažených klientů zemřel, a to i přesto, že byl také očkovaný.

Ředitel domova, kde zemřel nakažený senior: Přemlouvali jsme pečovatele, ať se očkují, víc dělat nešlo

Domácí

Nakažená zaměstnankyně zůstává v domácí izolaci, manželský pár seniorů je izolován na karanténním pokoji. „Dalších 26 lidí v domově seniorů je ještě také v karanténě,“ řekla Právu Zuzana Balašová, mluvčí Krajské hygienické stanice v Liberci.

Podle ní už hygienici žádné další opatření v podobě hromadného testování v domově neplánují. A protože se virus u nikoho dalšího nepotvrdil, domov důchodců se od pondělí pro návštěvy znovu otevře.

Reklama

Výběr článků

Načítám