Hlavní obsah

Svátek 17. listopadu: Jak budou mít obchody otevřeno?

Novinky, coe

V úterý je 17. listopad, Den boje za svobodu a demokracii, Mezinárodní den studentstva a státní svátek. Přestože je v platnosti dočasný zákaz maloobchodního prodeje o nedělích a zároveň platí zákaz prodeje o některých svátcích, na tento den se to nevztahuje. Platí tak jen koronavirové omezení otvírací doby do 20:00.

Foto: Novinky

Plný vozík v obchodě s potravinami. Ilustrační foto.

Článek

Otevřené je tak například Tesco, které na svých facebookových stránkách uvádí, že jeho prodejny jsou otevřené podle běžné pracovní doby, a to včetně malých prodejen Tesco Expres a čerpacích stanic.

Také Globus informoval, že 17. listopadu je otevřeno jako v běžný den, opět ovšem do 20 hodin.

Nakoupíte také v Makru, které na svých stránkách uvádí, že i v úterý je otevřeno do 20:00. Stejné to je v Lidlu, Penny Marketu, Bille či Albertu.

Začal platit zákaz vycházení. Ven můžete jen kvůli práci, zdraví nebo psovi

Domácí

Od 28. října jsou v platnosti opatření proti šíření koronaviru, podle nichž je zakázán nedělní maloobchodní prodej. Tento zákaz platí také ve všední dny, a to mezi 20. a 5. hodinou. Nevztahuje se na lékárny, benzinky a prodejny například na nádraží či letišti.

Podle dřívějšího opatření je v platnosti zákaz provozu většiny obchodů včetně hobbymarketů (otevřena zůstávají pouze zahradní centra) a služeb.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám