Hlavní obsah

Neproočkované Slovensko kosí covid rekordně

Bratislava

Slovensko zaznamenalo druhý den po sobě rekordní počet úmrtí na covid-19 od letošního března. Ve středu podlehlo nemoci dalších 109 lidí. Ve čtvrtek o tom informovala vláda na webových stránkách.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Podle vládního webu korona.gov.sk počet nových případů infekce opět klesl, když ve středu zaznamenali v zemi 5394 nových případů nákazy koronavirem SARS-CoV-2. V nemocnicích je 3107 pacientů s potvrzeným covidem-19, z toho 574 na JIP a 295 na plicní ventilaci.

Celkově bylo v zemi dosud pozitivně testovaných 794 166 lidí a od začátku pandemie na Slovensku zemřelo 15 730 lidí. První dávkou bylo očkováno 2 709 661 osob, z nichž dostalo i druhou dávku 2 512 620 osob.

Slovensko má přes sto obětí covidu za den. Nejvíce od března

Koronavirus

Kvůli přetíženým zdravotnickým zařízením slovenská vláda na konci listopadu zavedla nouzový stav a další omezení.

Následně opatření částečně uvolnila zejména pro obyvatele, kteří jsou očkovaní proti covidu-19 nebo toto onemocnění prodělali. Od nadcházejícího pátku bude zákaz vycházení s výjimkami platit pouze večer a v noci.

Slovensko od pátku zmírní zákaz vycházení

Zahraniční

Slovensko patří mezi státy s nejnižší proočkovaností v Evropské unii a počet podaných prvních dávek minulý týden opět klesl. V zájmu o očkování se zatím neprojevila ani finanční odměna, kterou dostávají obyvatelé ve věku nad 60 let, když se dají očkovat.

Reklama

Výběr článků

Načítám