Hlavní obsah

Slovensko má přes sto obětí covidu za den. Nejvíce od března

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Slovensko zaznamenalo v úterý 105 úmrtí na covid-19, což je nejvyšší denní přírůstek od letošního března. Ve středu o tom informovaly vládní stránky věnující se koronavirové situaci v zemi.

Foto: Radovan Stoklasa, Reuters

Ve slovenských nemocnicích je 3222 lidí hospitalizovaných s covidem.

Článek

Na Slovensku podle vládních údajů v úterý přibylo 6783 nových případů nákazy koronavirem, v nemocnicích je 3222 pacientů, z toho 571 na JIP a 289 na plicní ventilaci.

Celkově bylo v zemi dosud pozitivně testováno 788 772 lidí, od začátku pandemie zemřelo 15 621 lidí.

Epidemie zpomaluje

Počet hospitalizovaných i nových případů onemocnění postupně klesá. Aktuálně dosahuje denní průměr 320 nových pacientů, před týdnem to bylo ještě 390 pacientů denně. Slovenské ministerstvo zdravotnictví informovalo, že v posledních dnech klesá také počet výjezdů ke covidovým pacientům.

Slovensko od pátku zmírní zákaz vycházení

Zahraniční

Nejvíc výjezdů je v Košickém, Prešovském a Žilinském kraji. Nejméně pak v Bratislavském, Banskobystrickém a Nitranském.

Právě kvůli přetíženým zdravotnickým zařízením slovenská vláda na konci listopadu zavedla nouzový stav a další omezení. Následně opatření částečně uvolnila zejména pro naočkované obyvatele či ty, kteří už nemoc prodělali. Od nadcházejícího pátku bude zákaz vycházení s výjimkami platit pouze večer a v noci.

Slovensko odmění seniory za očkování proti covidu. Dostanou 200 eur

Zahraniční

Slovensko patří mezi státy s nejnižší proočkovaností v Evropské unii a počet podaných prvních dávek minulý týden opět klesl. V zájmu o očkování se zatím neprojevila ani finanční odměna, kterou dostávají obyvatelé ve věku nad 60 let, když se nechají očkovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám