Hlavní obsah

Rozestupte se. Policie na plné argentinské pláži najížděla čtyřkolkami do lidí

Buenos Aires

Tvrdě zasáhla v minulých dnech policie v argentinském pobřežním letovisku Pinamaru proti lidem, kteří si na pobřeží Atlantiku užívali sluníčka a koupání – v Argentině v tuto dobu panuje léto. Policisté rozháněli shluky lidí tak, že mezi ně vjížděli na čtyřkolkách, píše agentura AP. Důvodem bylo porušování koronavirových opatření – mladí lidé na pláži nedodržovali rozestupy.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policie rozháněla davy lidí na argentinské plážiVideo: Newsflare, AP

 
Článek

„Je to jediná věc, kterou můžeme dělat,“ uvedl náměstek pro bezpečnost Lucas Ventoso. „Protože jakmile začne sezona, přesvědčit lidi, aby na pláž nechodili, je téměř nemožné,“ dodal. Následně uvedl, že kdyby úřady vstup na pláž výslovně zakázaly, lidé by začali chodit na tajná a neveřejná místa.

Argentina patří spolu s Brazílií, Kolumbií a Mexikem k zemím Latinské Ameriky, kde se nákaza koronavirem rozšířila nejvíce. Země, která má přes 44 milionů obyvatel, zaznamenala od začátku epidemie 1,6 milionu nakažených a bezmála 43 tisíc mrtvých v souvislosti s nemocí covid-19.

Čína ještě nepovolila vstup do země týmu WHO, který má vyšetřit původ koronaviru

Koronavirus

Od 29. prosince země očkuje ruskou vakcínou Sputnik V, kterou vyvinul moskevský ústav Nikolaje Gamaleji. Nejdříve dostanou vakcínu zdravotníci, policisté a další personál nezbytný pro chod státu. Následovat budou senioři a další lidé z rizikových skupin. Největší část dávek, přes 40 procent, dostalo hlavní město Buenos Aires.

Argentina uzavřela kontrakt na nákup 25 milionů dávek vakcíny Sputnik V listopadu. Toto množství by mělo postačit na očkování zhruba čtvrtiny obyvatelstva. Země současně schválila používání látky, kterou vyvinuly společnosti Pfizer/BioNTech. Tou se nyní očkuje i v Česku.

Pro zahraniční turisty je Argentina zatím uzavřená. Přísná protikoronavirová opatření se sice postupně začínají uvolňovat, guvernér provincie Buenos Aires Axel Kicillof ovšem varoval, že pokud porostou případy nově nakažených, omezení přitvrdí.

Reklama

Výběr článků

Načítám